Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σχοινάς (Κομισιόν): Η δύσκολη στιγμή είναι και μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει το αναπτυξιακό της όραμα

Σχοινάς (Κομισιόν): Η δύσκολη στιγμή είναι και μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει το αναπτυξιακό της όραμα
«Αυτή τη φορά οι ευρωπαϊκοί πόροι θα πρέπει να πιάσουν τόπο», τόνισε ο Μ. Σχοινάς
Tη διαβεβαίωση ότι ο δήμος Σερρών έχει στις Βρυξέλλες έναν φίλο και σύμμαχο  έδωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο της πόλης.
Ο κ. Σχοινάς, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, επισκέφτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9/10  επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης, όπου και τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Σερρών Αλ.  Χρυσάφης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Κατιρτζόγλου και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπ. Μισιρλής.
Στις ιδιαίτερες σχέσεις που τον συνδέουν με τις Σέρρες και τον δήμαρχο Σερρών αναφέρθηκε ο Μ. Σχοινάς, επισημαίνοντας ότι «ο Αλέξανδρος Χρυσάφης με επισκέφτηκε στο γραφείο μου στις Βρυξέλλες λίγο πριν ανακοινωθεί ο διορισμός μου και μου έφερε γούρι.
 Είδα στον Αλέξανδρο Χρυσάφη έναν άνθρωπο με πολύ κέφι για την αυτοδιοίκηση και έναν διαφορετικό λόγο, αυτόν της πράξης.
Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να έχουμε αυτή την επαφή στην έδρα του Δήμου Σερρών».
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε ακόμη  πως «βρισκόμαστε αναμφίβολα σε μία δύσκολη στιγμή.
Αλλά η δύσκολη στιγμή είναι και μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να αλλάξει το αναπτυξιακό της όραμα γιατί ποτέ δεν είχαμε στη διάθεσή μας τους πόρους που θα είναι διαθέσιμοι σε λίγους μήνες από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ».
«Αυτή τη φορά οι ευρωπαϊκοί πόροι θα πρέπει να πιάσουν τόπο», τόνισε ο Μ. Σχοινάς και πρόσθεσε ότι «πολλές από τις ιδέες που συζητήσαμε είναι απόλυτες ευθυγραμμισμένες με αυτή τη νέα φιλοσοφία.
Στις Βρυξέλλες έχετε ένα φίλο και σύμμαχο και Μακεδόνα και εμείς οι Μακεδόνες δεν χρειαζόμαστε πολλές κουβέντες για να συνεννοούμαστε».
«Έχουμε την τύχη να βρίσκεται στη θέση του αντιπρόεδρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ένας πολύτιμος σύμμαχος του δήμου Σερρών», υπογράμμισε ο κ. Χρυσάφης καλωσορίζοντας τον κ. Σχοινά, από τον οποίο ζήτησε τη στήριξη για δύο στρατηγικούς στόχους του δήμου Σερρών: την πρόταση που έχει υποβληθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή και λειτουργία του Πάρκου Τεχνολογίας, Πολιτισμού και ΑΠΕ «Eden Project Hellas» καθώς και το σχέδιο για τη δημιουργία γραφείου εκπροσώπησης του δήμου Σερρών στις Βρυξέλλες.
«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο σχεδιασμού τόσο του νέου ΕΣΠΑ όσο και του Ταμείου Ανάκαμψης.
Τώρα, λοιπόν, είναι μία πολύ κρίσιμη περίοδος για να έχουμε άμεση και έγκυρη ενημέρωση με στόχο την ουσιαστική αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων», ανέφερε ο δήμαρχος Σερρών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης