Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του ιού στη χώρα μας- Τι ανέφεραν Γώγος και Εξαδάκτυλος

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του ιού στη χώρα μας- Τι ανέφεραν Γώγος και Εξαδάκτυλος
Κατέληξαν 5 άνθρωποι τις τελευταίες ώρες
Ολοένα και αυξάνεται η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Τις τελευταίες ώρες ακόμη 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Κατέληξε μια 84χρονη ασθενής στο Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, ένας 71χρονος στον «Ευαγγελισμό», ένας 59χρονος κατέληξε στη ΜΕΘ του «Ασκληπίειου» Βούλας, ένας 70χρονος στο «Σισμανόγλειο», αλλά και μια 88χρονη στην «Παμμακάριστο».

Γώγος: Επιβαρυμένη η κατάσταση στην Αττική -  Η πίεση είναι στους διασωληνωμένους και στις ΜΕΘ

«Η κατάσταση είναι επιβαρυμένη στην Αττική», τόνισε ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.
Ο κ. Γώγος μιλώντας στον  ΑΝΤ1 σημείωσε ότι αυτή την στιγμή είμαστε «σε επίπεδο χαμηλού συναγερμού» και «η πίεση είναι στους διασωληνωμένους και στις ΜΕΘ», καθώς «υπάρχει χαμηλή διαθεσιμότητα».
Στην υπόλοιπη Ελλάδα , κατά τον ίδιο, η εικόνα είμαι καλύτερη, ενώ «το κρίσιμο σημείο είναι να έχουμε τα διπλάσια από τα σημερινά κρούσματα ή πάνω από 1000 κάθε ημέρα».
Ο κ. Γώγος ανέφερε  ότι αρκετά φάρμακα πλέον βοηθούν τους ασθενείς, ενώ προστίθενται και νέα εργαλεία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Εξαδάκτυλος: Η Αθήνα δεν είναι στο κόκκινο επίπεδο

Για την ώρα η Αθήνα δεν είναι κοντά στο να περάσει στο κόκκινο επίπεδο, ενώ η φιλοδοξία που υπάρχει είναι να πάει από το «πορτοκαλί» στο «κίτρινο», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας ΣΚΑΪ σημείωσε πως είμαστε σε ένα σημείο που δεν είναι ευχάριστο, με διασωληνωμένους σε τριψήφιο αριθμό – ρεκόρ.
Όπως ανέφερε, το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου έκλεισε με 45 απώλειες ανθρώπινων ζωών ενώ το αντίστοιχο διάστημα του Σεπτεμβρίου είχαν χάσει τη ζωή τους 31 ασθενείς.
«Υπάρχει μια μικρή αυξητική, επώδυνη τάση που θα συνεχίζεται βασανιστικά και ελπίζουμε να μην ξεφύγει προς τα πάνω», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Κατά τον ίδιο, τα κρούσματα δείχνουν να βαίνουν προς σταθεροποίηση, ενώ αναφερόμενος στην πίεση στο σύστημα Υγείας τόνισε ότι δεν λειτουργεί με τις εφεδρείες του, αλλά μπαίνουμε σε ένα δυσμενέστερο περιβάλλον.
Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, αν είχαμε πολλά κρεβάτια ΜΕΘ θα είχαμε και πολλούς θανάτους, καθώς ένα ποσοστό 40% με 60% κερδίζει τη μάχη και ένα αντίστοιχο τη χάνει.
Ωστόσο, η προσπάθεια όλων πρέπει να είναι να μην γεμίζουν οι κλίνες, κατέληξε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης