Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Στο 50% της πληρότητας θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 12/10 η εστίαση στις περιοχές υψηλού κινδύνου

Κορωνοϊός – Ελλάδα:  Στο 50% της πληρότητας θα λειτουργεί από τη Δευτέρα 12/10 η εστίαση στις περιοχές υψηλού κινδύνου
Τι ανέφερε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή,  Π. Σταμπουλίδης
Από τη Δευτέρα 12/10 η εστίαση θα λειτουργεί  στο 50% της πληρότητάς της σε όσες περιοχές της χώρας έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορωνοϊού.
Επιπλέον, περιορίζονται οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, ενώ κλειστά θα παραμένουν τα καταστήματα από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.
Ακόμη, προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.
Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή,  Π. Σταμπουλίδης, σε ανάρτησή του στο twitter  αναφέρει ότι «από αύριο στις περιοχές υψηλού κινδύνου ‪covid19.gov.gr/covid-map/‬ εφαρμόζονται ενδεικτικά: 1) στην εστίαση 50% πληρότητα, 4 καθήμενοι, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, ‪00:00-05:00‬ κλειστά 2) αναλογία τμ/άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων κλπ. @MinDevGR @AdonisGeorgiadi».
Image
Ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα στην Αττική και τις άλλες «πορτοκαλί» περιοχές, λέγοντας ότι θα έχουν ισχύ για 12 ημέρες και θα ληφθούν εκ νέου αποφάσεις ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι  οι εστιάτορες στην Αττική και στις άλλες περιοχές με σοβαρό επιδημιολογικό φορτίο, πρέπει από αύριο να προσαρμοστούν σε αυτά τα νέα μέτρα, ενώ εξήγησε ότι ο περιορισμός για τέσσερα άτομα ανά τραπέζι είναι οριζόντιος και δεν εξαιρεί μέλη της ίδιας οικογένειας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης