Τελευταία Νέα
Διεθνή

British Airways: Παραιτήθηκε ο A. Cruz (CEO) - Αναδιάρθρωση στον βρετανικό αερομεταφορέα λόγω Covid19

British Airways: Παραιτήθηκε ο A. Cruz (CEO) - Αναδιάρθρωση στον βρετανικό αερομεταφορέα λόγω Covid19
Η παραίτηση Cruz (CEO) έχει άμεση ισχύ και αφορά σε συνολική αναδιάρθρωση στο στελεχικό δυναμικό της IAG
Νέοι «μπελάδες» για τον γνωστό βρετανικό αερομεταφορέα, British Airways καθώς ο επικεφαλής της εταιρείας, ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το τιμόνι της εταιρείας.
Ειδικότερα, ο Alex Cruz παραιτείται από τον ρόλο του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British Airways σύμφωνα με δήλωση του που είδε το φως τη δημοσιότητας στις 12 Οκτωβρίου 2020.
Το τεράστιο πλήγμα που επέφερε η κρίση του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κλάδο των αερομεταφορών οδηγεί αναπόφευτκτα σε ντόμινο εξελίξεων.
Η παραίτηση έχει άμεση ισχύ και αφορά σε συνολική αναδιάρθρωση στο στελεχικό δυναμικό της IAG (σσ. η British airways ανήκει στον όμιλο IAG).
Όπως έγινε γνωστό, το κενό που αφήνει πίσω του ο Cruz θα έρθει να καλύψει ο Sean Doyle, CEO της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Aer Lingus, ο οποίος θα αναλάβει τη θέση του CEO της BA, ενώ θα αναλάβει και πρόεδρος στη θέση του κ. Cruz μετά το πέρας μιας μεταβατικής περιόδου.
«Διαπλέουμε την χειρότερη κρίση της ιστορίας του κλάδου και είμαι πεπεισμένος ότι οι συγκεκριμένες εσωτερικές προαγωγές θα διασφαλίσουν ότι η IAG είναι καλά πλασαρισμένη, προκειμένου να αναδυθεί από ισχυρή θέση στη νέα εποχή», ανέφερε ο CEO της IAG, Luis Gallego, ανακοινώνοντας τις αλλαγές.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Cruz είχε αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της BA το 2016, με στόχο τη μείωση δαπανών και την απόκτηση ανταγωνιστικότητας έναντι των ανταγωνιστών χαμηλού κόστους.
Κίνδυνος για απώλεια 46 εκατ. θέσεων εργασίας παγκοσμίως στα ταξίδια
Ο αντίκτυπος του κορωνοϊού στα ταξίδια ίσως κοστίσει ακόμα και 46 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν από φορέα της αεροπορικής βιομηχανίας.
Η οργάνωση Air Transport Action Group (ATAG) προέβλεψε ότι η βουτιά στη ζήτηση για ταξίδια και η αργή ανάκαμψη θα απειλήσει 4,8 εκατ. εργαζόμενους στην αεροπορία και πάνω από τις μισές από τις συνολικά 87,7 εκατ. θέσεις εργασίας που στηρίζει άμεσα ή έμμεσα ο κλάδος, στις υπηρεσίες αναψυχής και τις εφοδιαστικές αλυσίδες.
«Γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν πολλές θέσεις στις αερομεταφορές και την ευρύτερη οικονομία που στηρίζονται στην αεροπορία»,
δήλωσε ο επικεφαλής της ATAG, η οποία εκπροσωπεί αεροπορικές εταιρίες, αεροδρόμια, κατασκευαστές αεροσκαφών και άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.
Η προειδοποίηση έρχεται καθώς αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την ταξιδιωτική κίνηση το 2020 εν μέσω νέας έξαρσης του κορωνοϊού και ταξιδιωτικών περιορισμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης