Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Έντονη κινητικότητα στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας - Οι απειλές από Akar για το Oruc Reis

Έντονη κινητικότητα στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας - Οι απειλές από Akar για το Oruc Reis
Σημαντικός αριθμός πλοίων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έχει λάβει εντολή να κατευθυνθεί προς την περιοχή που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι
Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο με την απόψη της Τουρκίας να ξαναβγάλει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ιδιαίτερα έντονη είναι και η κινητικότητα του τουρκικού στόλου στην περιοχή, ενώ ανάλογη κινητοποίηση υπάρχει και από την ελληνική πλευρά.
Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, δεν δίστασε να εκτοξεύσει νέες απειλές λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα παρέχει την απαραίτητη προστασία συνοδεύοντας τα ερευνητικά σκάφη μας όπου χρειάζεται».
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το απόγευμα της Κυριακής αρκετές μεγάλες μονάδες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (φρεγάτες, κορβέτες κτλ) έχουν αποπλεύσει από τις ναυτικές βάσεις στα νότια παράλια της Τουρκίας, έχοντας βγει στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Η κινητοποίηση του τουρκικού στόλου εξακολουθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, με αποτέλεσμα, όπως εκτιμάται, ο αριθμός των τουρκικών πλοίων να αυξηθεί κι άλλο στη συνέχεια.
Την ίδια στιγμή, ανάλογη είναι η κινητοποίηση που υπάρχει και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς ήδη ένας σημαντικός αριθμός πλοίων του Πολεμικού μας Ναυτικού έχει λάβει εντολή να κατευθυνθεί προς την περιοχή που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα έχει τεθεί και το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης