Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση ισορροπίας με το βλέμμα στα Ελληνοτουρκικά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση ισορροπίας με το βλέμμα στα Ελληνοτουρκικά
ΑΓΟΡΑ: Πάλι προσπάθησε στις προηγούμενες συνεδριάσεις να σπάσει τη συσσώρευση αλλά λόγω γεωπολιτικών εντάσεων δεν τα κατάφερε ούτε αυτή τη φορά. Η συνεδρίαση ξεκίνησε επιφυλακτικά και με μικρές απώλειες. Οι αγορές της Ευρώπης επίσης κινούνται πτωτικά αλλά ο DAX έχει πάει και πάλι πάνω από τις 13.000 μονάδες. Εμείς στις 635 μονάδες.

Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός στα πρώτα λεπτά. Οι αναλυτές περιμένουν μεταβλητότητα με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις κινήσεις της Τουρκίας. Ο χαμηλός τζίρος βέβαια κάνει την προσπάθεια αντίδρασης πιο εύκολη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικρές απώλειες στο ξεκίνημα με το δείκτη να είναι κάτω από τις 300 μονάδες. Η Alpha Bank προσπαθεί να κινηθεί πάνω από τα 0,51 ευρώ καθώς λίγο χαμηλότερα είναι η στήριξη. Η Εθνική έχει καλύτερη συμπεριφορά και κινείται με μικρή άνοδο.

AEGEAN: Στα 3,04 ευρώ η μετοχή με τους αγοραστές να προσπαθούν να την επαναφέρουν και να την κρατήσουν πάνω από τα 3 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν καθημερινή η παρουσία των insiders στο ταμπλό του ΧΑ με τον Λεωνίδα Κανελλόπουλο να αγοράζει μετοχές σε όλες τις συνεδριάσεις του Οκτώβρη και πάνω από τα 11 ευρώ. Η μετοχή πήγε στις προηγούμενες συνεδριάσεις να σπάσει τη συσσώρευση αλλά λόγω της αύξησης της γεωπολιτικής έντασης δεν τα κατάφερε.

Στα 11,30 ευρώ με μικρές απώλειες στο ξεκίνημα. Εξακολουθούν βέβαια να βγαίνουν χαρτιά, αλλά οι αγοραστές έχουν ισχυροποιηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ξεπέρασαν το 5% οι ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία. Οι ανησυχίες εδώ έχουν να κάνουν με το μεγάλο ξένο που έχει διψήφιο ποσοστό. Αν αποφασίσει και αυτός να μηδενίσει τότε θα πρέπει να βρεθούν άλλοι μεγάλοι παίκτες και να απορροφήσουν την προσφορά. Απώλειες 2,33% και τιμή 4,20 ευρώ. Η αποτίμηση στα 29,6 εκατ. ευρώ.

FORTHNET: Μπήκαν σήμερα οι νέες μετοχές από την μετατροπή ομολογιών. Το νέο σύνολο μετοχών είναι 258,3 εκατ. τεμάχια.

ENTERSOFT: Στο εννεάμηνο είχε πωλήσεις 11,6 εκατ. ευρώ από 10,6 εκατ. ευρώ, EBITDA 4,3 εκατ. ευρώ από 2,58 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,14 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ. Υπήρχαν κάποιες έκτακτες απομειώσεις στην προηγούμενη περίοδο αλλά και πάλι είναι μεγάλη η αύξηση στα κέρδη.

JUMBO: Κάτω από τον κινητό των 200 ημερών πλέον η μετοχή. Τον κρατούσε κάποιες μέρες. Δεν έχει απομακρυνθεί και μπορεί αν βελτιωθεί το κλίμα να τον ξανακερδίσει. Στα 14,22 ευρώ και στο -0,56% με όγκο 4 χιλ. τεμάχια.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Συνεχίζεται η συσσώρευση. Θέλουμε τιμές πάνω από 13,65 ευρώ για να πούμε πως αλλάζει επίπεδο. Καμία σχέση βέβαια η συμπεριφορά της με τις συστημικές.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καθημερινά η ίδια εικόνα. Αγοράζει κάποιος 100 κομμάτια στο άνοιγμα και ανοίγει η μετοχή με άνοδο και πάνω από τα 0,50 ευρώ, αλλά μετά για να γίνει πράξη μάλλον χρειάζεται αίτηση. Με αποτίμηση 21,3 εκατ. ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Η καλή εικόνα της μετοχής διατηρείται. Εκτός από τα υποστηρικτικά θεμελιώδη, οι αγορές ιδίων αλλά και οι αγορές μετοχών από insider βοηθούν επίσης.

ΟΛΠ: Προσπάθεια υπέρβασης του κινητού των 200 ημερών (εκθετικού). Σχεδόν αθόρυβα η μετοχή έχει κερδίσει περίπου 1,5 ευρώ. Γίνεται μάχη για λιμάνια σημαντικά μικρότερα, αλλά εδώ το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο. Τι να πει κανείς…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης