Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πίεση οι ευρωαγορές, η Ευρώπη επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα - Ο DAX στο -0,8%, τα futures της Wall -0,5%

Υπό πίεση οι ευρωαγορές, η Ευρώπη επαναφέρει τα περιοριστικά μέτρα - Ο DAX στο -0,8%, τα futures της Wall -0,5%
Οι δείκτες υποχωρούν μετά από το τριήμερο ράλι που πυροδότησαν οι ελπίδες για νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας
(upd) Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης επαναφέρουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με στόχο να ανακόψουν τη μετάδοση του κορωνοϊού.
Οι δείκτες υποχωρούν μετά από το τριήμερο ράλι που πυροδότησαν οι ελπίδες για νέα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 0,8% στις 13.044 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,2% στις 5.987 μονάδες.
Στις 4.955 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,5%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB καταγράφει πτώση 0,5% στις 19.616 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει απώλειες 0,6% στις 6.907μονάδες.
Τα futures της Wall καταγράφουν πτώση 0,5%, με τα αποτελέσματα των τραπεζών για το γ΄τρίμηνο του 2020 να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 25,76 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρεί 0,5%, με τους κλάδους ταξιδίων, αναψυχής και αυτοκινήτων να ηγούνται των απωλειών.
Ο δείκτης αναφοράς έκλεισε χθες στο υψηλότερο σχεδόν επίπεδο του τελευταίου μήνα καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Ουάσινγκτον θα συμφωνήσει σε νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας σε ομοσπονδιακό επίπεδο ενώ τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αποτέλεσαν ένδειξη για σταθερή ανάκαμψη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, την Κίνα.
Η μετοχή της Airbus υποχώρησε κατά 3,5% καθώς η JPMorgan αναθεώρησε πτωτικά τη σύσταση για τη μετοχή της σε "underweight" από "neutral".
Στο μέτωπο της πανδημίας, ύστερα από το θετικό κλίμα που δημιούργησε παγκοσμίως το θεραπευτικό σχήμα που χορηγήθηκε στον πρόεδρο Trump, μελέτες ήρθαν να επιβεβαιώσουν την ανθεκτικότητα του ιού (μπορεί να επιβιώσει έως και 28 ημέρες σε χαρτονομίσματα, γυαλί, ατσάλι), ενώ η φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της λόγω ανεξήγητης ασθένειας εθελοντή που συμμετείχε στη διαδικασία.
Την ίδια στιγμή, Ευρώπη και ΗΠΑ προετοιμάζονται για το επόμενο κύμα της επιδημίας, το οποίο αναμένεται να ενταθεί τους επόμενους μήνες.
Στις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 215.000 και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ακόμα 181.000 θανάτους έως τα τέλη Φεβρουαρίου, οι περισσότερες Πολιτείες ήδη αναφέρουν έξαρση κρουσμάτων και μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
Σε ακόμα πιο δυσχερή θέση είναι η Ευρώπη, η οποία ήδη αναφέρει πολύ περισσότερα κρούσματα τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τη Βραζιλία και την Ινδία.
Και μπορεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να έχουν συμφωνήσει ότι δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε γενικευμένα lockdown, ωστόσο είναι τόσο σοβαρή και κρίσιμη η κατάσταση που ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τοπικών lockdown σε μεγάλες πόλεις.
Ήδη στη Μαδρίτη εφαρμόζεται lockdown, κάτι που εξετάζεται για συνοικίες του Βερολίνου ενώ σήμερα 13/10 συνεδριάζει στη Γαλλία το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασίσει περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό του ιού, χωρίς να αποκλείεται ανάμεσα σε άλλα και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι.
Στο κόκκινο παραμένουν η Λατινική Αμερική και η Ινδία, οι οποίες καθημερινά αναφέρουν χιλιάδες κρούσματα και θύματα ενώ και στην Κίνα, για πρώτη φορά από τα μέσα Αυγούστου εντοπίστηκαν εγχώρια κρούσματα στην πόλη Τσινγκντάο, γεγονός που οδήγησε σε μαζικά τεστ.

BlackRock: Ρεκόρ για τα υπό διαχείριση κεφάλαια, στα 7,8 τρισ. δολ. στο γ΄τρίμηνο 2020

Σε επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν τα υπό διαχείριση κεφάλαια της BlackRock στο γ΄τρίμηνο του 2020, στα 7,8 τρισ. δολ.
Το ράλι στις αγορές το οποίο ξεκίνησε τον Μάρτιο, βοήθησε τη BlackRock να καταγράψει έσοδα και κέρδη, υψηλότερα των εκτιμήσεων.
Το μεγαλύτερο fund του πλανήτη σημείωσε έσοδα αυξημένα κατά 18% σε σχέση με το 2019, στα 4,37 δισ. δολ. ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,36 δισ. δολ.
Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 9,22 δολ. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg.
H ΒlackRock προσέλκυσε καθαρές εισροέςς ύψους 129 δισ. δολ. στο γ΄τρίμηνο του έτους, με αποτέλεσμα τα υπό διαχείριση κεφάλαια να ανέλθουν στο επίπεδο ρεκόρ των 7,8 τρισ. δολ.

JP Morgan: Στα 9,4 δισ. δολ. τα κέρδη γ΄τριμήνου 2020 - 'Ανω των εκτιμήσεων

επέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της JP Morgan Chase στο γ΄τρίμηνο του 2020, με οδηγό τα αυξημένα έσοδα από το trading, εν μέσω ανάκαμψης των αγορών από την πτώση που προκάλεσε η πανδημία.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 9,4 δισ. ή 2,92 δολ. ανά μετοχή, έναντι 9,08 δισ. δολ. ή 2,68 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Tα έσοδα υποχώρησαν στα 29.941 δισ. δολ. από 30,014 δισ.
Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 2,23 δολ. και έσοδα της τάξης των 28,215 δισ. δολ.
Τα έσοδα από το trading ανήλθαν σε 4,53 δισ. από επενδυτικά προϊόντα σταθερού εισοδήματος και 1,67 δισ. δολ. από μετοχές.
Η κεφαλαιακή θέση της τράπεζας ενισχύθηκε, με τον Core Tier 1 να αυξάνεται στο 13,1%, αυξημένος κατά 60 μονάδες βάσης, μετά την πληρωμή του μερίσματος.
Οι προβλέψεις της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, ανέρχονται σε 611 εκατ. δολ., χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Citigroup: Στα 3,2 δισ. τα καθαρά κέρδη στο γ΄τρίμηνο 2020, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις

 Καλύτερα των εκτιμήσεων είναι τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Citigroup στο γ΄ τρίμηνο του 2020.
Ειδικότερα, η Citi σημείωσε καθαρά κέρδη 3,2 δισ. δολ. ή 1,40 δολ. ανά μετοχή, έναντι 4,9 δισ. δολ. ή 2,07 δολ. ανά μετοχή το αντίστοχο τρίμηνο του 2019.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 17,3 δισ. δολ.
Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη στα 93 σεντς ανά μετοχή και έσοδα της τάξης των 17,2 δισ. δολ.
Οι πιστωτικές ζημιές υποχώρησαν στα 1,9 δισ. δολ. στο γ΄τρίμηνο, από 2,2 δισ. το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 βελτιώθηκε στο 11,8% και το  Tangible Book Value ανά μετοχή αυξήθηκε στα 71,95 δολ.
Η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σε assets, βρίσκεται εν μέσω μίας σημαντικής αλλαγής management.
Τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι ο διευθύνων σύμβουλος Michael Corbat θα αντικατασταθεί από την αναπλ. CEO Jane Fraser τον Φεβρουάριο.
Για πρώτη φορά μία γυναίκα θα αναλάβει το τιμόνι μίας μεγάλης τράπεζας της Wall Street.

Σταθεροποιητικές τάσεις στην Ασία

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς τα στοιχεία στην Κίνα καταδεικνύουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, ενώ την ίδια ώρα ενισχύονται οι προσδοκίες για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Ο Asia Dow σημείωνε οριακή άνοδο 0,10% στις 3.373 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με κέρδη 0,18% στις 23.601 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, έκλεισε με άνοδο 0,35%, στις 1.649,10 μονάδες.
Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ η συνεδρίαση ακυρώθηκε λόγω προειδοποίησης για τυφώνα.
Ο Sensex σημείωνε οριακή μεταβολή στις 40.586 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν οριακά στις 3.359 μονάδες.
Το επενδυτικό κλίμα βελτιώθηκε στην Κίνα, μετά τα στοιχεία για άνοδο των κινεζικών εξαγωγών κατά 9,9% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, από άνοδο 9,5% τον Αύγουστο.
Οι εισαγωγές σημείωσαν άλμα 13,2% τον Σεπτέμβριο έναντι πτώσης 2,1% τον Αύγουστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης