Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ - Κορωνοϊός: Μαζικές παραγγελίες νοσοκομείων για τα ρομπότ που καθαρίζουν μικροοργανισμούς κατά 99,99%

ΕΕ - Κορωνοϊός: Μαζικές παραγγελίες νοσοκομείων για τα ρομπότ που καθαρίζουν μικροοργανισμούς κατά 99,99%
Πρόκειται για την εφαρμογή που ανέπτυξε εταιρεία από τη Δανία, η Blue Ocean Robotics
Το ένα μετά το άλλο νοσοκομείο στην Ευρώπη παραγγέλνουν ειδικά ρομπότ εκπομπής υπεριώδους ακτινοβολίας, ικανής να καθαρίζει χώρους ακόμη από τον κορωνοϊό.
Πρόκειται για την εφαρμογή που ανέπτυξε μια εταιρία από τη Δανία, η Blue Ocean Robotics, και έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τις Βρυξέλλες να ενθαρρύνουν ενεργά την αγορά και χρήση των αποστειρωτικών ρομπότ, ειδικά σε δομές υγείας.

Για παράδειγμα, στην Ισπανία σχεδόν 200 νοσοκομειακές μονάδες έχουν παραγγείλει τα μηχαμήματα που έχουν αποτελεσματικότητα 99,99% στον καθαρισμό κλειστών χώρων από κάθε επικίνδυνο μικροοργανισμό, περιλαμβανομένου και του SARS-CoV-2, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας El Pais.
Υπολογίζεται ότι οι παραγγελίες από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεπερνούν τις 500.
Τα αποστειρωτικά ρομπότ συνιστούν εμπεριέχουν δύο τεχνολογίες: της ρομποτικής και της υπεριώδους ακτινοβολίας, και είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε καιρούς πανδημίας καθώς δεν ενδείκνυται ανθρώπινη παρέμβαση.
Οι Βρυξέλλες θέλουν να διανεμηθούν τα πρώτα 50 ρομπότ τον Νοέμβριο 2020 και εν συνεχεία να μοιράζονται με τον ίδιο ρυθμό των 50 κάθε μήνα σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης