Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (Ιταλός πρωθυπουργός): Αποκλείεται ένα νέο γενικό lockdown στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού

Conte (Ιταλός πρωθυπουργός): Αποκλείεται ένα νέο γενικό lockdown στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού
Ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας, υπέγραψε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά απέκλεισε το σενάριο επιβολής ενός γενικού lockdown στη Ιταλία
Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής ενός νέου γενικού lockdown, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας παρά την ραγδαία αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού στο αποκαλούμενο δεύτερο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας.
"Αποκλείω ένα νέο, γενικό lockdown. Σε περίπτωση που χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε διακοπή κυκλοφορίας και παραγωγικών δραστηριοτήτων μόνον σε συγκεκριμένες περιοχές", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός πρωθυπουργός, G. Conte.
Ο πρωθυπουργός της γείτονος, υπέγραψε τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας τα οποία, μεταξύ των άλλων, προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, κλείσιμο των εστιατορίων και καφέ τα μεσάνυχτα, απαγόρευση σχολικών εκδρομών και γιορτών σε σπίτια και δημόσιους χώρους.
Η συμμετοχή σε γάμους, κηδείες και άλλες θρησκευτικές και μη τελετές, δεν θα μπορεί να ξεπερνά τους τριάντα ανθρώπους.
Ο Conte πρόσθεσε ότι "αυξήθηκε θεαματικά και ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ" ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι στο εξής, η καραντίνα θα μειωθεί από τις μέχρι τώρα δεκατέσσερις ημέρες, σε δέκα.
Και ο Ιταλός υφυπουργός υγείας υπογράμμισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι "η μείωση της διάρκειας της καραντίνας είναι βασικής σημασίας" διότι ένα από τα κύρια ζητούμενα "είναι να μην μπλοκάρει όλη η Ιταλία".
Ανησυχία, τέλος, προκαλεί η καταγγελία συνδικαλιστικών οργάνων της ιταλικής αστυνομίας ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί σημαντικά οι βίαιες αντιδράσεις πολιτών που δεν σέβονται τους κανόνες ασφαλείας, όταν τους γίνεται σύσταση να φορούν μάσκα ή τους επιβάλλεται το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο, από τετρακόσια μέχρι και χίλια ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης