Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η der Leyen (ΕΕ) έχει ακυρώσει την αμφιλεγόμενη σύμβαση με εταιρεία δημοσίων σχέσεων

Politico: Η der Leyen (ΕΕ) έχει ακυρώσει την αμφιλεγόμενη σύμβαση με εταιρεία δημοσίων σχέσεων
Η πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής είχε πληρώσει την εταιρεία Storymachine για υπηρεσίες στα κοινωνικά μέσα - Για κίνδυνο διαφθορά κάνουν λόγο οι επικριτές
Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ακύρωσε την αμφιλεγόμενη σύμβαση με εταιρεία δημοσίων σχέσεων που ιδρύθηκε από έναν πρώην συντάκτη του γερμανικού ταμπλόιντ Bild, δήλωσε ο εκπρόσωπος της την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020.
Ειδικότερα, η Von der Leyen προσέλαβε για πρώτη φορά την εταιρεία δημοσίων σχέσεων Storymachine κατά τη μεταβατική περίοδο πριν τον διορισμό της στη θέση της προέδρου της Επιτροπής τον περασμένο Δεκέμβριο (2019). Η εταιρεία την ενημέρωνε για την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Τερμάτισε το συμβόλαιο στις "αρχές Μαΐου" (2020), δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής, σε ένα email στο POLITICO, λίγο μετά την είδηση ​​που διεδόθη ότι η πρόεδρος συνέχιζε να πληρώνει προσωπικά την εταιρεία για τις υπηρεσίες μάρκετινγκ αφού ανέλαβε την πρώτη θέση στο Berlaymont.
Φόβοι για διαφθορά
Οι επικριτές, αμφισβήτησαν την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τη σύμβαση και επέβαλαν ερωτήσεις γιατί η der Leyen δεν χρησιμοποίησε τις εσωτερικές υπηρεσίες της Επιτροπής, ανησυχώντας για την πιθανή επιρροή της εταιρείας στα μηνύματα της προέδρου.
Ο Mamer απέρριψε αυτές τις ανησυχίες εκείνη την εποχή, λέγοντας ότι οι υπηρεσίες της Storymachine περιορίστηκαν σε αναδρομικές, μακροπρόθεσμες αναλύσεις για το "πώς μπορεί να βελτιωθεί η προσωπική της εμφάνιση και το εύρος των δημοσιεύσεών της, π.χ. μέσω ετικετών και συνδέσμων" και πώς να επιτύχει τον καλύτερο συνδυασμό " κείμενο, βίντεο, εικόνες, πρότυπα, γραφικά κ.λπ. "
Λεπτομέρειες σχετικά με τη σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών της, δεν υποβλήθηκαν, ακόμη και μετά από αίτημα πρόσβασης σε έγγραφα από την POLITICO.
Ο Mamer ξεκαθάρισε πως η von der Leyen είχε τερματίσει πλέον την σύμβαση με την Storymachine καθώς
"οι υπηρεσίες δεν χρειάζονται πλέο ν- Η πρόεδρος δεν έχει υπογράψει κανένα άλλο συμβόλαιο για να αντικαταστήσει τις υπηρεσίες", σύμφωνα με τον Mamer.
Για την ιστορία, η Storymachine ιδρύθηκε το 2017 από τον αρχισυντάκτη της Bild, Kai Diekmann και δύο άλλους.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης