Τελευταία Νέα
Διεθνή

Knot (Ολλανδία): Το 2ο κύμα του κορωνοϊού επιβραδύνει την ανάκαμψη αλλά θα είναι λιγότερο δραματικό

Knot (Ολλανδία): Το 2ο κύμα του κορωνοϊού επιβραδύνει την ανάκαμψη αλλά θα είναι λιγότερο δραματικό
Οι επιχειρήσεις πλέον έχουν μάθει να προσαρμόζονται όπου αυτό είναι δυνατό, ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας, Klaas Knot
Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο ο κεντρικός τραπεζίτης της Ολλανδίας, Klaas Knot αναφορικά με το νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού και την επίδραση στην οικονομία της γηραιάς ηπείρου.
Ειδικότερα, ο τραπεζίτης ανέφερε πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας επιβραδύνει την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη αλλά είναι πιθανό να έχει μικρότερη επίδραση από ό,τι στην πρώτη φάση, όπως τόνισε ο ίδιος .
"Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι το δεύτερο κύμα θα έχει λιγότερο δραματική επίδραση από το πρώτο, για το οποίο ήμασταν πλήρως απροετοίμαστοι", δήλωσε στους δημοσιογράφους.
"Γνωρίζουμε λίγα πράγματα περισσότερα για τον ιό τώρα και οι επιχειρήσεις έχουν μάθει να προσαρμόζονται όπου αυτό είναι δυνατό, για παράδειγμα μέσω διαδικτύου".
Ωστόσο οι νέοι περιορισμοί για την καταπολέμηση του νέου κύματος μολύνσεων αρχίζουν να επιβραδύνουν την ανάπτυξη, ανέφερε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ.
"Οι αρχικοί δείκτες κάνουν λόγο για επιβράδυνση της ανάπτυξης. Είναι σαφές ότι το δεύτερο κύμα θα πλήξει την ανάκαμψη, αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε κατά πόσο", υπογράμμισε ο Knot
Ακόμη ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί την ανάγκη να επεκτείνει τα δικά της μέτρα έκτακτης ανάγκης, αλλά θα χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές για τη λήψη απόφασης.
Επιπροσθέτως, η κεντρική τράπεζα της Ολλανδίας τόνισε σήμερα (13.10.2020) ότι θα συνεχίσει να δίνει στις μεγάλες ολλανδικές τράπεζες επιπλέον χώρο για να διατηρήσουν τις πιστωτικές ροές, μειώνοντας τις κεφαλαιακές απαιτήσεις, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης