Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

tags :
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο
Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι η χώρα μας έχει προβεί σε σειρά προκλητικών ενεργειών από τις 13 Σεπτεμβρίου
Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την Ελλάδα ως υπεύθυνη για την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη 13 Οκτωβρίου
Στην ανακοίνωση υποστηρίζει ότι από τις αρχές του Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει προβεί σε σειρά προκλητικών ενεργειών.
Συγκεκριμένα, η Άγκυρα αναφέρει ότι:
*Στις 13 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα έστειλε ναυτικές δυνάμεις στο Καστελόριζο.
*Από τις 14 ως τις 18 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα και οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Δυτική Θράκη «όπου ζει μεγάλη τουρκική μειονότητα».
*Στις 15 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα ανακοίνωσε την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων στη Χίο, η οποία «βρίσκεται σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης».
*Στις 23-24 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα πραγματοποίησε ασκήσεις με πραγματική πυρά στη Λήμνο η οποία «βρίσκεται επίσης σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης».
*Η Ελλάδα πραγματοποίησε επίσης αεροπορικές ασκήσεις σε «αποστρατωτικοποιημένα νησιά» όπως «η Χίος, η Κως και η Ρόδος».
*Η Ελλάδα ανακοίνωσε στις 1 Οκτωβρίου ότι θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχές νοτίως του Καστελόριζου.
*Η Eλλάδα εκδίδει διαρκώς προειδοποιήσεις ναυσιπλοΐας στο Αιγαίο.
*Στις 8 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί νέα στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά στη Λέσβο, μεταξύ 12 με 13 Οκτωβρίου.
*Στις 9 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη Χίο στις 12 με 16 Οκτωβρίου.
*Η Ελλάδα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στις 29 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής εορτής στην Τουρκία, παραβιάζοντας έτσι διμερή συμφωνία του 1988 που ορίζει ότι δεν θα γίνονται ασκήσεις σε ημέρες εθνικής εορτής.
*Η Ελλάδα εξέδωσε NOTAM για στρατιωτικές δραστηριότητες στις 13 με 18 Οκτωβρίου, καλύπτοντας την περιοχή και το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων του Oruc Reis.
*H Eλλάδα λέγεται ότι θα αποκτήσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα από το Ισραήλ για να τα χρησιμοποιήσει στην περιοχή.
«Είναι πλέον κατάδηλο ότι η Ελλάδα είναι η πλευρά που κλιμακώνει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι εξελίξεις αυτές καταδεικνύουν τα απώτερα κίνητρα της Ελλάδας λίγο πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών» καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης