Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η ελληνική δημοκρατία ανησυχεί για τον «ναζισμό» της Χρυσής Αυγής και η Γαλλική Le Point ανησυχεί για τον «Hitler»…Erdogan

Η ελληνική δημοκρατία ανησυχεί για τον «ναζισμό» της Χρυσής Αυγής και η Γαλλική Le Point ανησυχεί για τον  «Hitler»…Erdogan
Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή ως δήθεν ναζιστικό κόμμα ή ο Erdogan ως δήθεν Hitler;
Η ελληνική δημοκρατία ανησυχεί για τον ναζισμό της Χρυσής Αυγής και η γαλλική εφημερίδα Le Point ανησυχεί για τον Erdogan που τον προσομοιάζει με τον Hitler.
Η σύγκριση αυτή δεν γίνεται τυχαία.
Από την μια η ελληνική κυβέρνηση δίνει επικοινωνιακή μάχη εντυπώσεων στο εσωτερικό μέτωπο, παρουσιάζοντας την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και ουσιαστικά καθοδηγώντας την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο ναζισμός αποτελεί κίνδυνο για την ελληνική δημοκρατία, το ίδιο υποστήριξε και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αλλά και μέρος της κοινωνίας με αριστερές ρίζες.
Στην Ελλάδα λοιπόν ανησυχούν κάποιοι για τον ναζισμό, προφανώς είναι επιχείρημα στα όρια του γραφικού.
Μια νεκρή ιδεολογία που δεν έχει κανένα υποστηρικτή δεν μπορεί να αποτελεί απειλή για την ελληνική δημοκρατία.
Δεν υπάρχει σοβαρός έλληνας που να υποστηρίζει ότι το έτος 2020 η Ελλάδα κινδυνεύει από τον ναζισμό, τον οποίο πολέμησε η ελληνική κοινωνία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πρόκειται για εσωτερική προπαγάνδα, για επικοινωνιακή τακτική, η κυβέρνηση της ΝΔ καλοπιάνει την αριστερά με αυτές τις αναφορές και ειδικά τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους.
Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από τον ναζισμό…. κινδυνεύει από την προκλητικότητα της Τουρκίας…
Αυτό αναδεικνύει η γαλλική εφημερίδα Le Point η οποία για δεύτερη φορά εντός μιας εβδομάδας αποκαλεί τον Erdogan επικίνδυνο δικτάτορα που προσομοιάζει με τον Hitler τον εκφραστή του ναζισμού.
Ενώ στην Ελλάδα ανησυχούν για τον ναζισμό της Χρυσής Αυγής… η Γαλλική εφημερίδα ανησυχεί για τον Hitler Erdogan ο οποίος έχει ανοίξει πολλά μέτωπα δυτικά με την Ελλάδα, νότα με την Κύπρο, Συρία και Ιράκ, ανατολικά με την Αρμενία στηρίζοντας τους Αζέρους, ενώ εμπλέκεται και στην Λιβύη.
Κατά την γαλλική εφημερίδα ο Erdogan ακολουθεί τα χνάρια του Hitler…
Ο έλληνας που παρακολουθεί τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις, το εσωτερικό μέτωπο αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανησυχεί για τον ναζισμό της Χρυσής Αυγής ή για τον Erdogan – Hitler;
Επειδή η απάντηση είναι προφανής, όλα αυτά έρχονται να αποδείξουν πως η πολιτική ηγεσία σκόπιμα παραπληροφορεί, αλλάζει την ατζέντα και ο πολίτης αντί να εστιάζει στην προκλητικότητα της Τουρκίας… αναλώνεται στα πολιτικά τερτίπια που οδήγησαν την χειραγωγούμενη δικαιοσύνη στην απόφαση να καταδικάσει ως εγκληματική οργάνωση ως Χρυσή Αυγή.
Ενώ η Τουρκία παίζει ένα παιχνίδι στην διπλωματική σκακιέρα πιθανότατα όχι εν αγνοία της Ελλάδος, το πολιτικό σύστημα της χώρας ανησυχεί για τον ναζισμό ενώ η Γαλλία ανησυχεί για την μετεξέλιξη του Erdogan σε Hitler.
Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ελληνική δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή ως δήθεν ναζιστικό κόμμα ή ο Erdogan ως δήθεν Hitler;
Η απάντηση δεν μπορεί να είναι υποκειμενική καθώς έχει πολλά αντικειμενικά στοιχεία... προφανώς και είναι ο Edogan

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης