Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η αναίρεση απόφασης για την απιστία των τραπεζικών στελεχών και πως ένας κατώτερος δικαστής εξομοιώνει τις τράπεζες με τις υποδηματοποιίες

Η αναίρεση απόφασης για την απιστία των τραπεζικών στελεχών και πως ένας κατώτερος δικαστής εξομοιώνει τις τράπεζες με τις υποδηματοποιίες
Μια αναίρεση αντεισαγγελέα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα
O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παπαγεωργίου στις 13 Οκτωβρίου 2020 άσκησε αναίρεση σε αποφάσεις και έθεσε θέμα συνταγματικότητας του νόμου του Νοεμβρίου του 2019 που αφορά την απιστία των τραπεζικών στελεχών.
Η άποψη που υποστηρίχθηκε από κατώτερους δικαστικούς είναι ότι ο διαχωρισμός των τραπεζών από τις λοιπές ανώνυμες εταιρείες είναι αντισυνταγματικός.
Ένας κατώτερος δικαστής μάλιστα έγραψε ότι δεν θα έπρεπε οι τράπεζες να θεωρούνται διαφορετικής σπουδαιότητας για την εθνική οικονομία από τις εταιρείες υποδηματοποιίας!
Προφανώς όποιος ασχολείται με το τραπεζικό ρεπορτάζ ή την οικονομία δεν μπορεί καν να διανοηθεί μία τέτοια άποψη γραμμένη από δικαστή σε απόφαση!
Η σπουδαιότητα των τραπεζών στην λειτουργία μιας οικονομίας αποδεικνύεται και από την ύπαρξη ενός εποπτικού οργανισμό που λέγεται τράπεζα της Ελλάδος που απασχολεί πάνω από 2000 στελέχη που εποπτεύουν την λειτουργία των τραπεζών.
Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει αντίστοιχος οργανισμός που εποπτεύει την λειτουργία των εταιρειών υπόδησης!
Αλλά πέρα από τα προφανή σαν ιστοσελίδα πρέπει να τονίσουμε ότι χθες ήταν τρίτη και 13 Οκτωβρίου 2020 της ελληνικής οικονομίας.
Χιλιάδες στελέχη που καλούνται σήμερα εν μέσω κορωνοϊού να εγκρίνουνε δάνεια σε επιχειρήσεις χωρίς να γνωρίζουνε κατά πόσον οι επιπτώσεις της ασθένειας θα τελειώσουν σε ένα σε δύο ή σε  12 μήνες βρίσκονται με την απειλή διώξεων του μελλοντικού εισαγγελέα.
Ακριβώς όπως διώχθηκαν στελέχη που χορήγησαν δάνεια πριν την κρίση του 2010 και όμως κρίθηκαν από μελλοντικούς εισαγγελείς με βάση μεταγενέστερες οικονομικές συνθήκες.
Αντίστοιχα σήμερα τα τραπεζικά στελέχη γνωρίζουν ότι ο μελλοντικός εισαγγελέας δεν θα δεχθεί την κρίση του κορωνοϊού και θα καταστρέψει την καριέρα τους.
Είτε τελικά θα αθωωθούν είτε καταδικαστούν.
Συνεπώς από σήμερα τα τραπεζικά στελέχη κατεβάσανε τα μολύβια και δεν υπογράφουν τίποτα μέχρι να διευκρινιστεί κατά πόσον κριτής τους θα είναι η διοίκηση τους που σήμερα τα καλούν να υπογράψουν ή ο μελλοντικός εισαγγελέας.
Από αύριο εκατοντάδες επιχειρήσεις που περιμένουν αυτά τα δάνεια για να συνεχίζουν να επιβιώνουν θα βρεθούν να κλείσουν.
Χιλιάδες εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτές επιχειρήσεις θα βρεθούν άνεργοι στο σπίτι τους και θα πρέπει να εξηγήσουν τα παιδιά τους γιατί έχασαν τη δουλειά τους.
Ελπίζουμε ο Άρειος Πάγος με ταχύτατη διαδικασία θα κρίνει το νόμο του Νοεμβρίου του 2019 συνταγματικό, θα κλείσει την εκκρεμότητα, θα δώσει ασφάλεια στα τραπεζικά στελέχη που σήμερα αποφασίζουν αν θα δώσουν ρευστότητα στην οικονομία ή όχι, θα σταματήσει την ζημιά η οποία ξεκινάει από αύριο το πρωί.
Αν όχι η Τρίτη και 13 της ελληνικής οικονομίας και την ημερομηνία αυτή θα την θυμόμαστε για πολλά χρόνια...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης