Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aβεβαιότητα στις αγορές της Ασίας, ο Shanghai Composite στο -0,6% - «Στον πάγο» το νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ

Aβεβαιότητα στις αγορές της Ασίας, ο Shanghai Composite στο -0,6% - «Στον πάγο» το νέο πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ
Οι προοπτικές για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης στις ΗΠΑ πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου έχουν περιοριστεί
Η αβεβαιότητα κυριαρχεί στις αγορές της Ασίας, καθώς το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας παραμένει «στον πάγο», ενώ ξεκίνησε και η ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής, η κεντρική τράπεζα της Κορέας διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, όπως αναμενόταν.

Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,14% στις 3.368 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,11% στις 23.626 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε οριακή μεταβολή -0,05% στις 23.636 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,56% στις 3.340 μονάδες.
Ο Sensex υποχωρούσε 0,5% στις 40.410 μονάδες.
Οι προοπτικές για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης στις ΗΠΑ πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου έχουν περιοριστεί.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, ζήτησε από τον πρόεδρο Trump να ανανεώσει την τελευταία του πρόταση για ένα πακέτο ύψους 1,5 τρισ. δολ.
Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας Ρεπουμπλικάνων Mitch McConnell, πιέζει για ένα μικρότερο πακέτο, το οποίο απέρριψε άμεσα η Pelosi.
Στο εταιρικό μέτωπο,η  πιο σημαντική εκδήλωση της Αpple για το 2020 ολοκληρώθηκε καθώς ο αμερικανικός κολοσσός τεχνολογίας παρουσίασε τα νέα του προϊόντα.
Η εκδήλωση φέτος μεταφέρθηκε από τον Σεπτέμβριο, όπου παραδοσιακά γινόταν, έναν μήνα αργότερα, λόγω κορονοϊού.
Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στα αποκαλυπτήρια των νέων smartphones, με την καινούρια σειρά των iPhones να έχει πίσω της τον αριθμό 12.
Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και το νέο iPhone θα διατίθεται σε τέσσερις τύπους: το iPhone 12 mini, το iPhone 12, το iPhone 12 Pro και το iPhone 12 Pro Max.
Πέρα από τις επιμέρους βελτιώσεις στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η βασική καινοτομία αφορά τη δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G, κάτι που προοιώνιζε και το μότο της παρουσίασης «Hi, Speed», κάτι που επιβαιώθηκε και αποτέλεσε τον κεντρικό πυρήνα της εκδήλωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης