Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Oxford Economics: Kόπωση στις οικονομίες της Ευρωζώνης - Ανάκαμψη δύο ταχυτήτων

tags :
Oxford Economics: Kόπωση στις οικονομίες της Ευρωζώνης - Ανάκαμψη δύο ταχυτήτων
Kάποιοι επιχειρηματικοί κλάδοι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στην κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία
Επιδείνωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών στην Ευρωζώνη, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, καταγράφουν οι αναλυτές της Oxford Economics.
Επίσης, κάνουν λόγο για ανάκαμψη δύο ταχυτήτων, καθώς κάποιοι επιχειρηματικοί κλάδοι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στην κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.
Όπως εξηγούν, η επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης, έχει αρχίσει να εισχωρεί στην οικονομική δραστηριότητα, με την κινητικότητα και την κατανάλωση να μειώνονται, σε συνδυασμό με την επιδείνωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών.
Κατά συνέπεια, ο δείκτης της Oxford Economics που καταγράφει την πορεία της ανάκαμψης (Εurozone Recovery Tracker), έχει υποχωρήσει με τον υψηλότερο ρυθμό από τον Μάρτιο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης έφτασε σε σταυροδρόμι στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ένα σημάδι ότι το ενδεχόμενο ευρείας ανάκαμψης έχει αποδυναμωθεί προς το παρόν.
Στο προσκήνιο βρίσκεται η απόκλιση μεταξύ των τομέων για άλλη μία φορά, καθώς οι λιγότερο εκτεθειμένοι τομείς, όπως η μεταποίηση, εξελίσσονται σε προπύργιο ανάπτυξης, ενώ οι υπηρεσίες παραμένουν ευάλωτες.
Της πτώσης του δείκτη που καταγράφει την πορεία της ανάαμψης (Recovery Tracker) την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, ηγούνται οι τομείς της κατανάλωσης και των χρηματοοικονομικών.
Image   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης