Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο βρετανός πρωθυπουργός αντιστέκεται ακόμα στο εθνικό lockdown αλλά δεν το αποκλείει

Reuters: Ο βρετανός πρωθυπουργός αντιστέκεται ακόμα στο εθνικό lockdown αλλά δεν το αποκλείει
Ο πρωθυπουργός Johnson υπερασπίζεται την προσέγγιση για τοπικό και όχι εθνικό lockdown στην Αγγλία
«Όχι» σε ένα νέο lockdown για όλη την Αγγλία είπε ο πρωθυπουργός Johnson την Τετάρτη 14.10.2020, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενόψει έντονων εκκλήσεων να «κλειδώσει» η χώρα ως «διακόπτης» για να σώσει ζωές .
Με τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία, η βρετανική κυβέρνηση επέλεξε αυτήν την εβδομάδα ένα σύστημα τριών επιπέδων τοπικών μέτρων.
Η περιοχή του Λίβερπουλ έγινε το πρώτο μέρος της χώρας που κατατάχθηκε στην πιο ριψοκίνδυνη κατηγορία, γεγονός που οδηγεί σε κλείσιμο μπαρ, γυμναστηρίων και άλλων επιχειρήσεων, ίσως και για μήνες.
Ο Johsnon σύμφωνα με το Reuters είπε ότι θα εμμείνει σε αυτήν την προσέγγιση, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης.
"Το όλο θέμα είναι να αδράξουμε αυτή τη στιγμή τώρα για να αποφύγουμε τη δυστυχία ενός άλλου εθνικού lockdown", δήλωσε ο Johnson στο κοινοβούλιο την Τετάρτη 14.10.2020.
"Θα το κάνουμε - και δεν αποκλείω τίποτα, φυσικά, για την καταπολέμηση του ιού - αλλά πρόκειται να εφαρμόσουμε την τοπική, περιφερειακή προσέγγιση που μπορεί να μειώσει τον ιό εάν εφαρμοστεί σωστά ". 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης