Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Γερμανία κατά των κυρώσεων σε Τουρκία: Στόχος είναι η αποκλιμάκωση - Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για διάλογο

Η Γερμανία κατά των κυρώσεων σε Τουρκία: Στόχος είναι η αποκλιμάκωση - Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για διάλογο
Παρά το γεγονός ότι η τουρκική προκλητικότητα έχει «χτυπήσει» κόκκινο, η Γερμανία παραμένει αρνητική στην επιβολή κυρώσεων
Τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, εμφανίζεται αδιάφορος απέναντι στις εκκλήσεις της ΕΕ για διάλογο αλλά και στην παρέμβαση της ΗΠΑ που την καλεί να τερματίσει τις προκλήσεις, η Γερμανία τάσσεται κατά της επιβολής κυρώσεων.
Σύμφωνα με πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, το Βερολίνο δεν αναμένει να ληφθούν αποφάσεις για επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.
Η ίδια πηγή, αναφέρει ότι στόχος της Γερμανίας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η αποκλιμάκωση, δηλώνοντας ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να πιέζει για διάλογο.
«Η Γερμανία είναι ξεκάθαρα ενάντια στις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει αυτομάτως να επιβάλουμε κυρώσεις για κάθε πρόκληση», ανέφερε η πηγή, σύμφωνα με το Reuters.
Το ζήτημα της Τουρκίας αναμένεται να συζητηθεί στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, δηλ. στις 16 Οκτωβρίου.
Στην επιστολή με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που έστειλε στους Ευρωπαίους ηγέτες ενόψει της Συνόδου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, δεν κάνει ειδική ονομαστική αναφορά στην Τουρκία, αλλά επισημαίνει ότι τη δεύτερη μέρα της συνόδου θα συζητηθούν θέματα εξωτερικής πολιτικής που απαιτούν την προσοχή μας.
Από την εξέλιξη της συζήτησης την Παρασκευή θα εξαρτηθεί και η συνέχεια, με πιθανότερο σενάριο τη διατήρηση του ραντεβού του Δεκεμβρίου για την λήψη αποφάσεων αναφορικά με τις σχέσεις της ΕΕ και της Τουρκίας.
Ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό ότι οι Ευρωπαίοι θα επικρίνουν έντονα τις νέες μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης