Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ένας δείκτης προμηνύει ότι η νίκη Biden δεν θα είναι εύκολη... ίσως και απίθανη

JP Morgan: Ένας δείκτης προμηνύει ότι η νίκη Biden δεν θα είναι εύκολη... ίσως και απίθανη
Κρίσιμος ο δείκτης εγγραφών νέων ψηφοφόρων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
Ο αριθμός των εγγραφών στα κόμματα των ΗΠΑ, λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές, ίσως είναι ένας κρίσιμος δείκτης για το αποτέλεσμα, ανέφερε ο κορυφαίος αναλυτής της JPMorgan, Marko Kolanovic, ο οποίος εξέτασε τις ιστορικές αλλαγές στα δεδομένα εγγραφής ψηφοφόρων και εξέτασε ξανά τη συνάφεια τους με τα εκλογικά αποτελέσματα.
Γιατί;
Διότι, σύμφωνα με τον Kolanovic, είναι διαισθητικό ότι «εάν περισσότεροι ψηφοφόροι εγγραφούν σε κόμμα, θα ψηφίσουν επίσης για αυτό το κόμμα».

Ωστόσο, ο ίδιος επικεντρώθηκε αμέσως στις αιτιολογικές, όχι συσχετιστικές πτυχές αυτής της παρατήρησης, και όπως το θέτει, "το ερώτημα είναι πόσο σημαντική είναι η σχέση και ποια είναι η "beta" των πρόσθετων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις πραγματικές ψήφους".
Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει δεδομένα για επτά πολιτείες μάχης που παρέχουν αυτά τα δεδομένα και τις προεδρικές εκλογές τα τελευταία 20 χρόνια.

Κοιτάζοντας το παραπάνω διάγραμμα, ο Kolanovic διαπιστώνει ότι οι αλλαγές στην εγγραφή των ψηφοφόρων (αλλαγή στα καταχωρημένα D, R, DR), είναι μια σημαντική μεταβλητή στην πρόβλεψη των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών, μια κριτική παρατήρηση που ουσιαστικά δεν λαμβάνεται υπόψη στις υπάρχουσες δημοσκοπήσεις, δεδομένου ότι θα έδειχνε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουν σχεδόν όλες τις πολιτείες μάχης (swing)!
Η παραπάνω παλινδρόμηση δείχνει ότι η αλλαγή στις εγγραφές D-R (Δημοκρατικοί λιγότεροι των Ρεπουμπλικανών) συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την επακόλουθη αλλαγή στα εκλογικά αποτελέσματα D-R.
Ο Kolanovic σημειώνει επίσης ότι ιστορικά, το «beta» ήταν κατά μέσο όρο 1,1 σε όλες τις πολιτείες, ένας σχετικά υψηλός αριθμός που μπορεί να εξηγηθεί από μεγάλες ομάδες ανεξάρτητων ψηφοφόρων (στην πραγματικότητα, υπάρχει θετική συσχέτιση μεταξύ της εγγραφής «beta» και του κλάσματος των ανεξάρτητων ψηφοφόρων).
Στη συνέχεια, ο αναλυτής της JPM εξετάζει ένα παράδειγμα αυτής της ανάλυσης στην περίπτωση που είναι αναμφισβήτητα η πιο σημαντική κατάσταση ταλάντευσης για τις επερχόμενες εκλογές: Πενσυλβάνια (PA).
Η Πενσυλβάνια έχει μια ιδιαίτερα ισχυρή σχέση μεταξύ της εγγραφής των ψηφοφόρων και των εκλογικών αποτελεσμάτων, σύμφωνα με τον Kolanovic, και στο Σχήμα 2 παρακάτω δείχνει τη σχέση μεταξύ των αλλαγών στην εγγραφή των ψηφοφόρων (D-R) και των μεταγενέστερων αλλαγών στα αποτελέσματα των εκλογών (D-R count).

Πριν από τρεις μήνες, ο Kolanovic διεξήγαγε μια παρόμοια ανάλυση όταν διαπίστωσε ότι "από τις εκλογές του 2016, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν προσθέσει περίπου 165.000 καθαρούς ψηφοφόρους, ενώ οι Δημοκρατικοί πρόσθεσαν μόνο περίπου 30.000.
Οι Δημοκρατικοί εξακολουθούν να διατηρούν το προβάδισμα των 800.000 ψηφοφόρων έναντι των Ρεπουμπλικανών, από 936.000 το 2016, όταν ο Trump κέρδισε με λιγότερο από 1%.

Ενώ οι άλλες καταστάσεις ταλάντευσης με διαθέσιμα δεδομένα δείχνουν συνήθως μια ασθενέστερη σχέση, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι σημαντική από στατιστική άποψη.
Τέλος, η γραμμή διάτρησης: ποια είναι η τρέχουσα αλλαγή στην εγγραφή ψηφοφόρων κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις πολιτείες swing;
Αυτό φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Εάν η υπόθεση είναι ακριβής, η αλλαγή στα δεδομένα εγγραφής ψηφοφόρων που φαίνεται παραπάνω θα ακυρώσει αμέσως όλες τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο Biden σαρώνει στις πολιτείες swing.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Trump μπορεί να κατακτήσει το κρίσιμο τρίο της Πενσυλβανίας (20 εκλογικές ψήφοι), της Φλόριντα (29 ψήφων) και της Βόρειας Καρολίνας (15 ψήφοι).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης