Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Να υιοθετήσει η ΕΕ άμεσα τον ψηφιακό φόρο

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Να υιοθετήσει η ΕΕ άμεσα τον ψηφιακό φόρο

«Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει το παράδειγμα», δήλωσε ο Bruno Le Maire στο πλαίσιο της συνόδου του G20, και υποστήριξε τη συνέχιση των συνομιλιών του ΟΟΣΑ έως τα μέσα του 2021
Η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση του πλαισίου για την επιβολή του λεγόμενου «ψηφιακού φόρου» (ενός φόρου που θα επιβαρύνει τις δραστηριότητες των κολοσσών του διαδικτύου, GAFA - ακρώνυμο από τις επωνυμίες των εταιριών Google, Amazon, Facebook et Apple) σε ολόκληρη την Ευρώπη σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες μεταξύ των 137 κρατών του διεξάγονται στον ΟΟΣΑ με αντικείμενο τον ανακαθορισμό του καθεστώτος της φορολόγησης των διασυνοριακών συναλλαγών, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire την Τετάρτη (14/10) σύμφωνα με το Reuters.
«Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει το παράδειγμα», δήλωσε ο Le Maire σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνόδου του G20, και υποστήριξε τη συνέχιση των συνομιλιών στον ΟΟΣΑ έως τα μέσα του 2021.
Να σημειωθεί ότι η Γαλλία άνοιξε τον δρόμο με την υιοθέτηση τον Ιούλιο του 2019 ενός φόρου επί των κολοσσών του διαδικτύου, που τέθηκε σε ισχύ αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Απέναντι στην απειλή αντιποίνων από τις ΗΠΑ, το Παρίσι αποφάσισε την αναστολή του μέτρου αλλά έχει προειδοποιήσει ότι εάν δεν υπάρξει διεθνής συμφωνία έως τα τέλη του έτους, θα προχωρήσει στην επιβολή του.
Οι 137 χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ δεν έχουν καταφέρει ακόμα να καταλήξουν σε συμφωνία για τη φορολόγηση των κολοσσών του Διαδικτύου με κίνδυνο οι χώρες να λάβουν πρωτοβουλίες χωρίς συντονισμένο τρόπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης