Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ανησυχητικό ρεκόρ δηλητηριάσεων παιδιών από αντισηπτικό

Ισπανία: Ανησυχητικό ρεκόρ δηλητηριάσεων παιδιών από αντισηπτικό
Σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter, ο Ισπανός υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «ανησυχητικά» αυτά τα στοιχεία και παρακάλεσε τους γονείς να «κρύψουν τα αντισηπτικά τζελ μακριά από τα παιδιά
Ο αριθμός των παιδιών που δηλητηριάστηκαν έπειτα από κατάποση αντισηπτικού τζελ εκτοξεύτηκε στην Ισπανία μετά την έναρξη της πανδημίας, προειδοποίησε σήμερα 14/10 η κυβέρνηση.
Από τις αρχές του έτους, καταγράφηκαν στη χώρα 874 περιστατικά δηλητηρίασης παιδιών από αντισηπτικό τζελ, έναντι 90 το 2019, επισήμανε στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Τοξικολογίας και Ιατροδικαστικών Επιστημών, που εντάσσεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.
Τα δύο τρίτα των περιστατικών αυτών αφορούν παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών.
Τα περισσότερα εξ αυτών κατάπιαν το προϊόν, όμως άλλα έβαλαν το προϊόν στα μάτια τους ή το εισέπνευσαν.
Κανένας θάνατος δεν έχει καταγραφεί, ενώ το 80% και πλέον των παιδιών ανάρρωσαν «σε σύντομο χρονικό διάστημα», διευκρινίζει το ινστιτούτο.
Εμετοί, διάρροια, βήχας, θολή όραση και κόκκινα μάτια είναι μεταξύ των συνηθέστερων συμπτωμάτων που καταγράφηκαν.
Σε ένα βίντεο που ανήρτησε στο Twitter, ο υπουργός Δικαιοσύνης Juan Carlos Campo χαρακτήρισε «ανησυχητικά» αυτά τα στοιχεία και παρακάλεσε τους γονείς να «κρύψουν τα αντισηπτικά τζελ μακριά από τα παιδιά», υπενθυμίζοντας πως η «απολύμανση των χεριών πρέπει πάντα να επιτηρείται από έναν ενήλικα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης