Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Μαζικά τεστ στην πόλη Qingdao – 11 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

tags :
Κίνα: Μαζικά τεστ στην πόλη Qingdao – 11 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Αμετάβλητος στους 4.634 ο αριθμός των νεκρών
Παραμένει ο συναγερμός στην Κίνα για την επιδημία του κορωνοϊού ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων στην πόλη των 9 εκατομμυρίων Qingdao.
Οι τοπικές αρχές έχουν ήδη αρχίσει ένα μαζικό πρόγραμμα τεστ όλων των κατοίκων, το οποίο ευελπιστούν ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως αύριο 16/10.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότερα από 6 εκατομμύρια τεστ, ενώ βάσει των αποτελεσμάτων από τα πρώτα δύο εκατομμύρια τεστ, δεν έχουν βρεθεί θετικά δείγματα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της Κίνας, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Δέκα από τα κρούσματα αυτά ήταν «εισαγόμενα», ενώ επιβεβαιώθηκε και μία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης, στην μητρόπολη Qingdao, όπου και εντοπίστηκε εστία σε θωρακολογικό νοσοκομείο όπου οδηγούνται τα λεγόμενα εισαγόμενα κρούσματα.
Το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για 23 περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, περισσότερες από 18 την προηγουμένη, αν και δεν τις συμπεριλαμβάνει στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 12 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία.
Συνεχίζουν να νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς με την COVID-19, οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.
Επισήμως, οι νεκροί στην Κίνα ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 85.622 μολύνσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης