Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Υπάρχει σενάριο να φοράμε μάσκες έως το 2022 – Σε όλη την Ελλάδα ο κορωνοϊός

Βατόπουλος: Υπάρχει σενάριο να φοράμε μάσκες έως το 2022 – Σε όλη την Ελλάδα ο κορωνοϊός
Πιθανό να πάμε σε απαγόρευση κυκλοφορίας, αν χειροτερεύσει η κατάσταση είπε ο κ.Βατόπουλος
Τη θέση ότι υπάρχει σενάριο να φοράμε μάσκες έως το 2022 διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος άφησε πιθανό το ενδεχόμενο να επιβληθεί και στην Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε στη Γαλλία, απαγόρευση κυκλοφορίας, εάν χειροτερεύσει η κατάσταση με την επιδημία.
«Τα χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Ελλάδα είναι τα εξής:
Είναι σε όλη την Ελλάδα
Έχουμε διασπορές κατά κύριο λόγο σε δομές, σε κλειστούς πληθυσμούς, όπως π.χ. σε γηροκομεία και εργοστάσια» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος.
Όπως είπε, κάθε τόσο βλέπουμε αναζωπυρώσεις σε διάφορες περιοχές που δεν τις περιμέναμε όπως π.χ. στα Γιάννενα, κάνοντας λόγο για κλεφτοπόλεμο ανάμεσα σε εμάς και τον ιό.  
Παράλληλα, ανέφερε πως το πώς θα συμπεριφερθεί ο κορωνοϊό δεν το ξέρουμε, αν και σημείωσε ότι γίνεται παγκόσμια προσπάθεια να διαρκέσει λιγότερο με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα.
«Συνήθως οι επιδημίες (όπως η γρίπη του 1918, 1958 και 1968) διαρκούν 2-3 χρόνια» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος σχετικά με τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ανέφερε ότι η επιτροπή είναι σύμφωνη πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την μάσκα (τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και εξωτερικούς) όπου υπάρχει πολύς κόσμος τόσο καλύτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης