Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέτσας: Δεν εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας - 78 θάνατοι σε 14 ημέρες, 478 συνολικά

Συναγερμός για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα - Πέτσας: Δεν εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας - 78 θάνατοι σε 14 ημέρες, 478 συνολικά
Στους 86 οι διασωληνωμένοι – Ανησυχία για τα γηροκομεία
(upd7) Παραμένει ο προβληματισμός και η ανησυχία για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα καθώς μέσα στις πρώτες 14 ημέρες του Οκτωβρίου έχουν ήδη καταγραφεί 78 θάνατοι λόγω του ιού.
Τα επιδημιολογικά δεδομένα εξακολουθούν να διατηρούν σε αυξημένη επιτήρηση τους επιστήμονες, οι οποίοι διαπιστώνουν πως ο ρυθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων που προβληματίζει τους ειδικούς, όσο κυρίως οι εισαγωγές των ασθενών στα νοσοκομεία (συνολικά νοσηλεύονται 687 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 202 σε ΜΕΘ) και οι διασωληνωμένοι, οι οποίοι ανέρχονται σε 86.
Οι αριθμοί αυτοί αποτυπώνουν μεν μια πίεση στο σύστημα υγείας αλλά δείχνουν ότι η κατάσταση παραμένει μέχρι στιγμής διαχειρίσιμη, αν και το κύριο μέλημα των ειδικών είναι να περιοριστούν όσο το δυνατόν κρούσματα, εισαγωγές και διασωληνωμένοι πριν αρχίσουν να εμφανίζονται με ένταση οι εποχιακές ιώσεις και η γρίπη και πριν κάνει την εμφάνιση του το κρύο που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε νέα έξαρση κρουσμάτων λόγω του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.
Η πιο επιβαρυμένη επιδημιολογικά περιοχή παραμένει η Αττική, με πληροφορίες να αναφέρουν πως στο κόκκινο βρίσκονται οι δήμοι Αθήνας και Πειραιά, όπως και η Νίκαια, η Δραπετσώνα και το Κερατσίνι, ενώ αρκετά κρούσματα εντοπίζονται σε Ιωάννινα, Κοζάνη, Καστοριά και Πέλλα.
Την ίδια στιγμή προβληματισμός επικρατεί και πάλι για τις κλειστές δομές, καθώς κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα και στο Μεταξουργείο ενώ σε καραντίνα μπήκε και κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Ιωάννινα.
Μάλιστα, επιστήμονες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας και σε πόλεις της Ελλάδας, αν επιδεινωθεί η επιδημιολογική τους εικόνα, σενάριο πάντως που απέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πέτσας: Δεν εξετάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας όπως στο Παρίσι

Τη θέση ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει απαγόρευση κυκλοφορίας διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στη σχετική απόφαση που ελήφθη στη Γαλλία.
Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε την απόφαση ως «μία αποκαλυπτική φωτογραφία της στιγμής» που δείχνει πως η κατάσταση είναι δραματική στην Ευρώπη όσον αφορά την πορεία του κοροναϊού.
«Στην Ελλάδα μένουμε σε μία πολύ καλή επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες», ανέφερε ο κ. Πέτσας τονίζοντας πως αυτή η  επιτυχία πιστώνεται σε κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα που τηρεί τα μέτρα.
«Καλούμε όλους τους Έλληνες να τηρήσουν πιστά τα μέτρα ώστε να αποφευχθούν νέα» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος πάντως ανέφερε πως το mini lockdown δεν εξετάζεται.

Βατόπουλος: Υπάρχει σενάριο να φοράμε μάσκες έως το 2022 – Απαγόρευση κυκλοφορίας αν επιδεινωθεί η κατάσταση

Τη θέση ότι υπάρχει σενάριο να φοράμε μάσκες έως το 2022 διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος άφησε πιθανό το ενδεχόμενο να επιβληθεί και στην Ελλάδα, όπως αποφασίστηκε στη Γαλλία, απαγόρευση κυκλοφορίας, εάν χειροτερεύσει η κατάσταση με την επιδημία
«Τα χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Ελλάδα είναι τα εξής:
Είναι σε όλη την Ελλάδα
Έχουμε διασπορές κατά κύριο λόγο σε δομές, σε κλειστούς πληθυσμούς, όπως π.χ. σε γηροκομεία και εργοστάσια» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος.
Όπως είπε, κάθε τόσο βλέπουμε αναζωπυρώσεις σε διάφορες περιοχές που δεν τις περιμέναμε όπως π.χ. στα Γιάννενα, κάνοντας λόγο για κλεφτοπόλεμο ανάμεσα σε εμάς και τον ιό.  
Παράλληλα, ανέφερε πως το πώς θα συμπεριφερθεί ο κορωνοϊό δεν το ξέρουμε, αν και σημείωσε ότι γίνεται παγκόσμια προσπάθεια να διαρκέσει λιγότερο με όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα.
«Συνήθως οι επιδημίες (όπως η γρίπη του 1918, 1958 και 1968) διαρκούν 2-3 χρόνια» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος σχετικά με τη χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ανέφερε ότι η επιτροπή είναι σύμφωνη πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε την μάσκα (τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και εξωτερικούς) όπου υπάρχει πολύς κόσμος τόσο καλύτερα.

Δερμιτζάκης: Θα έρθουν πιο δύσκολες συνθήκες – Σημαντικό όπλο αλλά όχι πανάκεια η μάσκα

Τη θέση ότι πρέπει τώρα να μάθουμε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού έτσι ώστε να είμαστε προστατεύμενοι όταν θα έρθουν οι πιο δύσκολες συνθήκες διατύπωσε ο καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μ. Δερμιτζάκης.
Σε δηλώσεις του στο Mega και αναφερόμενος στα νέα περιοριστικά μέτρα στο Παρίσι, ο κ.Δερμιτζάκης είπε ότι υπάρχει μια παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων, κάτι που αποδίδεται μερικώς στην έλευση του χειμώνα.
«Υπάρχει μια τεράστια αύξηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχει παρατηρηθεί σε πάρα πολλές χώρες.
Θα πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από το τι συμβαίνει γύρω μας, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Πρέπει τώρα να μάθουμε τα μέτρα ώστε να είμαστε προστατευμένοι όταν θα έρθουν οι πιο δύσκολες συνθήκες» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος σχετικά με τη χρήση μάσκας, ανέφερε ότι αποτελεί «ένα πολύ σημαντικό όπλο», ωστόσο δεν είναι πανάκεια.
Μαζί με την χρήση μάσκας θα πρέπει να τηρούνται και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας, με σημαντικότερο αυτόν της απόστασης.
Όσον αφορά στο ΕΣΥ, ο καθηγητής δήλωσε πως «από την στιγμή που το σύνολο των κρουσμάτων δεν είναι τεράστιο, είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο».
«Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι διάσπαρτα ανά τη χώρα και όχι συγκεντρωμένα σε ένα μέρος, αφού το σύστημα υγείας μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα κατά αυτόν τον τρόπο.
Αν όλα τα κρούσματα που έχει η Ελλάδα βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη, θα ήταν πολύ πιο δύσκολη η διαχείριση από το να είναι διασπαρμένα όπως είναι τώρα» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, τονίζοντας ότι το σενάριο ενός lockdown δεν είναι καλή λύση και ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις μέσα από τις δραστηριότητές μας».
 
Στους 478 οι νεκροί - Στους 86 οι διασωληνωμένοι

Στους 478 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού, καθώς τις τελευταίες ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους εννιά άνθρωποι.
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (14/10) είναι 436, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 23.495 (ημερήσια μεταβολή +1,9%), εκ των οποίων 55,5% άνδρες.
Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που έχει καταγραφεί έως τώρα στη χώρα.
Επίσης, αριθμός ρεκόρ σημειώθηκε και στα τεστ, καθώς μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 20.000.
Image
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 469 θάνατοι.
Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 86 (74,4% άνδρες).
Image
Από το σύνολο των 23495 κρουσμάτων, 3.404 (14,5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 9.525 (40,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών).
Image
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 1.469.357 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 28.481 δείγματα.

Νέα μέτρα από 12/10

Σε εφαρμογή τέθηκαν από 12/10 οι τροποποιήσεις σε επί μέρους κανόνες που ίσχυαν σχετικά με τα μέτρα προστασίας από την νόσο Covid-19.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τροποποιήσεις που κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών το φθινόπωρο και τον χειμώνα και της αύξησης του επιδημιολογικού κινδύνου που προκαλεί ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους.
Με βάση τον χάρτη υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας εντάσσονται πλέον σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.
Συγκεκριμένα εντάσσονται στα εξής επίπεδα: Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 - Επιτήρησης, Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου.
 
Τι ισχύει σε όλη την Ελλάδα
 
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού για όλη την χώρα.
Περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη την χώρα, σε όλη την επικράτεια.
Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα ως τις 0500 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1.
Από τις 12:30 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 2.
Και από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
Στις συναθροίσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ορίζεται ανώτατο όριο χωρίς εξαιρέσεις τα 100 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 1, τα 50 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 2 και τα 9 άτομα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.
Τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες, που είναι τα εξής: 65% στο επίπεδο 1, 50% στο επίπεδο 2, 30% στο επίπεδο 3.
Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 80% για το επίπεδο 1, 65% για το επίπεδο 2 και 50% για το επίπεδο 3.
Προβλέπεται χρήση μάσκας στα γυμναστήρια για το προσωπικό, αλλά και τους αθλούμενους, αναλόγως του επιπέδου συναγερμού.
 
Σε τι επίπεδο έχει κατανεμηθεί η κάθε περιφερειακή ενότητα
 
Σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες οι 27 ανήκουν στο επίπεδο 1, (σε ετοιμότητα), 25 βρίσκονται στο επίπεδο 2, (σε κατάσταση επιτήρησης), και 22 στο επίπεδο 3, (σε κατάσταση δηλαδή αυξημένης επιτήρησης), ενώ καμία δεν βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4).
 
Αναλυτικά έχουν κατανεμηθεί ως εξής:
 
Επίπεδο 1: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος- Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σέρρες, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά
Επίπεδο 2: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κιλκίς , Κορινθία, Κως, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.
Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα- Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Κοζάνη, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.
Παράλληλα, στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ξεκαθάρισε ότι «με βάση τα σημερινά δεδομένα βρισκόμαστε μακριά από την ένταξη της Αττικής στο επίπεδο 4, και μένει κάθε μέτρο που εφαρμόζεται να φέρνει κάποια αποτελέσματα.
Για την ώρα η καμπύλη στην Αττική παραμένει επίπεδη».
Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (πχ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.
Η γεωγραφική αναφορά και εφαρμογή των μέτρων πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας που να δικαιολογούν εξαιρέσεις σε τοπικό επίπεδο εντός της περιφερειακής ενότητας.
Η ενημέρωση για τα προληπτικά μέτρα σε κάθε περιοχή της χώρας μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: α) με την εισαγωγή ταχυδρομικού κωδικού στο σχετικό πεδίο β) επιλέγοντας την περιφερειακή ενότητα από το οικείο μενού ή γ) κάνοντας κλικ στην περιοχή ενδιαφέροντος πάνω στον χάρτη.
Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.
Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας είναι η

Τα 4 επίπεδα επικινδυνότητας - Στο 3 η Αττική - Τι ισχύει για καταστήματα - μάσκα


Διαφοροποιήσεις στα μέτρα θα ισχύσουν από 12/10 δεδομένου ότι με βάση το νέο χάρτη επικινδυνότητας η περιοχή εντάχθηκε στην κατηγορία 3.
Για παράδειγμα, σύμφωνα με την παρουσίαση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, στα εστιατόρια και τα καφέ θα επιτρέπονται έως 4 άτομα ανά τραπέζι.

Συνολικά το πακέτο μέτρων έχουν ως εξής:

Μάσκα: Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.
Αθλητισμός: Προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές. Μείωση στο 50% του μέγιστου αριθμού αθλουμένων ανά εγκατάσταση. Οδηγίες και Υγειονομικά πρωκόκολλα για προπονήσεις και αγώνες (https://gga.gov.gr).
Εσωτερικοί χώροι: Ατομική αθλητική προπόνηση, σύμφωνα με τους κανόνες των γυμναστηρίων
Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία: Αρχαιολογικοί χώροι, ανοιχτά (υπαίθρια) μουσεία: 1,5 μέτρο απόσταση. Μάσκα για όλους. Κλειστά μουσεία: 2 μέτρα απόσταση. 1 άτομο ανά 20 τ.μ..
Απαγόρευση ομαδικών ξεναγήσεων. Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους
Γυμναστήρια: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό, κατά την αναμονή σε χώρους του γυμναστηρίου και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του γυμναστηρίου καθώς και στην ομαδική άσκηση.
Εξαιρούνται η ατομική άσκηση (π.χ. διάδρομος, βάρη) με τήρηση αποστάσεων 2μ. 1 άτομο ανά 15 τ.μ..
Απαγόρευση χρήσης αποδυτηρίων κλπ
Δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις: Υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζόμενους και κοινό. Τηλεργασία στο 40% ανεξαρτήτως εάν αφορά ευάλωτη/αυξημένου κινδύνου ομάδα.
Δικαιοσύνη: Μέχρι 20 άτομα στην αίθουσα. Υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Μέτρα σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των δικαστηρίων για αποφυγή συγχρωτισμού στις γραμματείες
Εμποροπανηγύρεις, Κυριακάτικες Αγορές κλπ: Αναστολή λειτουργίας
Εστίαση: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό. 4 άτομα ανά τραπέζι. Στην εστίαση κατά την αναμονή μάσκα. Πληρότητα 50% της ωφέλιμης επιφάνειας.
Αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων (σχετική ΚΥΑ). Κλειστά 00:00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)
Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυπωλεία κοκ): Υποχρεωτική χρήση μάσκας (προσωπικό και κοινό). 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον). Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια. Διευρυμένο ωράριο
Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, μπαρ (μόνο καθήμενοι σε τραπέζια): Χωρίς ζωντανή μουσική – Μόνο καθήμενοι. 4 άτομα ανά τραπέζι.
Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας άνω 300 ατόμων: 30% του πιθανού πληθυσμού της άδειας με μέγιστο 150 καθήμενους. Χώροι διεξαγωγής χωρητικότητας έως 300 άτομα: 30% του πιθανού πληθυσμού της άδειας με μέγιστο 90 καθήμενους.
Αποστάσεις 1,8μ ανάμεσα στα τραπέζια.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας στο προσωπικό. Κλειστά 00.00-05.00.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης