Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Θα έρθουν πιο δύσκολες συνθήκες – Σημαντικό όπλο αλλά όχι πανάκεια η μάσκα

Δερμιτζάκης: Θα έρθουν πιο δύσκολες συνθήκες – Σημαντικό όπλο αλλά όχι πανάκεια η μάσκα
Μαζί με την χρήση μάσκας, θα πρέπει να τηρούνται και οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας όπως οι αποστάσεις είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Τη θέση ότι πρέπει τώρα να μάθουμε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού έτσι ώστε να είμαστε προστατεύμενοι όταν θα έρθουν οι πιο δύσκολες συνθήκες διατύπωσε ο καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μ. Δερμιτζάκης.
Σε δηλώσεις του στο Mega και αναφερόμενος στα νέα περιοριστικά μέτρα στο Παρίσι, ο κ.Δερμιτζάκης είπε ότι υπάρχει μια παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων, κάτι που αποδίδεται μερικώς στην έλευση του χειμώνα.
«Υπάρχει μια τεράστια αύξηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχει παρατηρηθεί σε πάρα πολλές χώρες.
Θα πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από το τι συμβαίνει γύρω μας, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Πρέπει τώρα να μάθουμε τα μέτρα ώστε να είμαστε προστατευμένοι όταν θα έρθουν οι πιο δύσκολες συνθήκες» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος σχετικά με τη χρήση μάσκας, ανέφερε ότι αποτελεί «ένα πολύ σημαντικό όπλο», ωστόσο δεν είναι πανάκεια.
Μαζί με την χρήση μάσκας θα πρέπει να τηρούνται και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας, με σημαντικότερο αυτόν της απόστασης.
Όσον αφορά στο ΕΣΥ, ο καθηγητής δήλωσε πως «από την στιγμή που το σύνολο των κρουσμάτων δεν είναι τεράστιο, είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο».
«Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι τα κρούσματα είναι διάσπαρτα ανά τη χώρα και όχι συγκεντρωμένα σε ένα μέρος, αφού το σύστημα υγείας μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα κατά αυτόν τον τρόπο.
Αν όλα τα κρούσματα που έχει η Ελλάδα βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη, θα ήταν πολύ πιο δύσκολη η διαχείριση από το να είναι διασπαρμένα όπως είναι τώρα» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, τονίζοντας ότι το σενάριο ενός lockdown δεν είναι καλή λύση και ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε τις λύσεις μέσα από τις δραστηριότητές μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης