Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποχωρεί για τέταρτη μέρα, μεγάλες πιέσεις και στο εξωτερικό

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποχωρεί για τέταρτη μέρα, μεγάλες πιέσεις και στο εξωτερικό
ΑΓΟΡΕΣ: Με ισχυρές απώλειες άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, εξέλιξη που επηρεάζει και την εγχώρια αγορά. Ο DAX καταγράφει απώλειες άνω του 2%. Μην τα ξαναγράφουμε πάλι περί αποδόσεων… Εμείς έχουμε και άλλα προβλήματα στο κεφάλι μας. Τα γεωπολιτικά. Η ένταση αυξάνεται και ο προβληματισμός των επενδυτών μεγαλώνει.

Δεν έχουν τέλος οι δοκιμασίες των επενδυτών που έχουν μείνει στο ΧΑ. Η εμπορευσιμότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, αφού οι συμμετέχοντες είναι λίγοι και άρα ο τζίρος χαμηλός. Περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσουν κάποιες τράπεζες που είναι σε σημαντικές στηρίξεις, αλλά και κάποια άλλα βαριά χαρτιά που επίσης είναι σε κρίσιμα σημεία όπως Motor Oil και Jumbo.

Με το ξεκίνημα των συναλλαγών και με τζίρο κοντά στα 0,5 εκατ. ευρώ το ΧΑ έχανε πάνω από 1% και βρισκόταν κάτω από τις 625 μονάδες. Άφαντοι οι αγοραστές… Σε τράπεζες και πάλι επικεντρώνονται οι πωλητές και αυτές έχουν το μεγάλο μέρος του τζίρου. Δυνατές απώλειες για ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Motor Oil, Μυτιληναίο κ.α.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Κάτω από τα 0,50 ευρώ ξεκίνησε η Alpha Bank και δεν έχει περιθώρια για μεγάλη πτώση καθώς θα σπάσει η στήριξη. Τα ίδια ισχύουν για τις περισσότερες συστημικές. Υπερδιπλάσιες οι απώλειες του τραπεζικού δείκτη σε σύγκριση με αυτές της αγοράς από την αρχή του έτους.

MOTOR OIL: Στην κρίση του περασμένου Μάρτη έγραψε 8,60 ευρώ. Σήμερα έχει και πάλι απώλειες στο ξεκίνημα και έχει ήδη συμπληρώσει 6 πτωτικές συνεδριάσεις. Στα 9,26 ευρώ και στο -0,96% με όγκο 10 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 1,02 δισ. ευρώ.

JUMBO: Εδώ και καιρό φαινόταν η άσχημη εικόνα της. Λίγο μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου άρχισε να απειλεί τα 15 ευρώ. Το είχαμε επισημάνει τότε καθώς και την ανησυχία μας για το σύνολο της αγοράς αφού τη θεωρούμε σηματωρό. Θα λέγαμε όμως πως δε φοβόμαστε μακροπρόθεσμα, ούτε συμμεριζόμαστε πολλά από αυτά που ακούγονται στην αγορά. Ο όμιλος είναι ισχυρός και μπορεί να τα βγάλει πέρα και σε πιο δύσκολες εποχές. Στα 13,70 ευρώ καις το -0,44%.

ΔΕΗ: Υποχωρεί 3,73% και βρίσκεται στα 5,17 ευρώ με όγκο κάτω από 40 χιλ. τεμάχια. Θα λέγαμε πως η διόρθωση είναι φυσιολογική. Το ράλι ήταν μεγάλο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 1,40 ευρώ με απώλειες άνω του 3% και η συγκεκριμένη.

FORTHNET: Μετά τη μετατροπή ομολογιών ο νέος μέτοχος απέκτησε ποσοστό λίγο κάτω από το σημείο που θα ήταν υποχρεωμένος να καταθέσει δημόσια πρόταση. Η BC Partners κατέχει το 33,19%. Θα θέλαμε να μάθουμε και το ποσοστό των υπόλοιπων μετόχων μετά το dilution, αλλά μπορούμε να το βρούμε και μόνοι μας. Πριν το τύπωμα μετοχών η Wind ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος με 21,05%.

ΟΤΕ: Δυσάρεστα τα όσα διαβάζουμε περί επίθεση από χάκερς στο δίκτυό του.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με όγκο 11 χιλ. τεμάχια στο ξεκίνημα και απώλειες άνω του 3%. Η τιμή στα 1,3720 ευρώ. Χθες υπήρχε μηχανάκι στους πωλητές στα 1,44 ευρώ. Κάποιοι δε θέλουν να ανέβει η μετοχή ή ξέρουν κάτι που δεν το γνωρίζουμε οι υπόλοιποι. Αλλά και η αποτίμηση των 55,8 εκατ. ευρώ μάλλον δεν λογική. Άντε όμως να μάθεις τι γίνεται σε εταιρείες αυτής της κεφαλαιοποίησης όπου η πληροφόρηση παρέχεται με το σταγονόμετρο.

AEGEAN: Χθες γράφαμε σχετικά με την αύξηση του ανταγωνισμού που αναμένεται από τη Sky Express και σήμερα διαβάζουμε σχετικό δημοσίευμα για την απόκτηση των έξι αεροσκαφών Airbus Α320neo σε μία προσπάθεια να αυξήσει το πτητικό της έργο κυρίως εκτός Ελλάδος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης