Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νίκη Biden στις αμερικανικές εκλογές 3/11 θέλουν οι Ευρωπαίοι - Χαμηλή η στήριξη Trump

Νίκη Biden στις αμερικανικές εκλογές 3/11 θέλουν οι Ευρωπαίοι - Χαμηλή η στήριξη Trump
Η Ιταλία είχε τα υψηλότερα επίπεδα υποστήριξης στον Trump, στο 20%, αλλά μια σημαντική πλειοψηφία του 58% ελπίζει ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα κερδίσει τις εκλογές
Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ είναι πολύ κοντά και, όπως σημειώνει ο Niall McCarthy της Statista, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη θέλουν να κερδίσει ο Joe Biden, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov.
Η έρευνα έγινε μεταξύ 7.000 ερωτώμενων σε επτά βασικές ευρωπαϊκές χώρες - Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Δανία έχει το υψηλότερο ποσοστό υπέρ του Biden, στο 80%, με μόλις 6% υπέρ του Trump.
Infographic: Who Is Europe Rooting For In The U.S. Presidential Election? | Statista
Η Ιταλία είχε τα υψηλότερα επίπεδα υποστήριξης στον Trump, στο 20%, αλλά μια σημαντική πλειοψηφία του 58% ελπίζει ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών θα κερδίσει τις εκλογές.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο έχει διαιρεθεί από τη λαϊκιστική πολιτική και το Brexit, η πλειοψηφία του 61% ευνοεί τον Biden.
Παρά την αυξανόμενη υποστήριξη για τον υποψήφιο των Δημοκρατών σε ολόκληρη την Ευρώπη, το YouGov διαπίστωσε ότι ένα σημαντικό μέρος του κοινού παραμένει σκεπτικό για τη νίκη του Biden.
Μόνο στη Δανία οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι ο Biden θα κερδίσει στις 3 Νοεμβρίου.
Η έρευνα είναι ενδιαφέρουσα και όταν πρόκειται για την ακεραιότητα των εκλογών στις ΗΠΑ με μόλις 2% έως 11% των ερωτηθέντων στις επτά χώρες να συμφωνούν ότι θα είναι «εντελώς δίκαιες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης