Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια

Γεννηματά (ΚΙΝΑΛ): Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια
ΚΙΝΑΛ: Είναι δικαίωμα κυριαρχίας μας η επέκταση στα 12 μίλια όποτε το θελήσουμε
Επίθεση εναντίον υπουργών που προσδιορίζουν την κόκκινη γραμμή της χώρας στα έξι ναυτικά μίλια εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, προσθέτοντας πως είναι δικαίωμα κυριαρχίας μας η επέκταση στα 12 μίλια «όποτε το θελήσουμε».
Τις εν λόγω ανακοινώσεις υπουργών χαρακτήρισε ως «απαράδεκτες» η Φώφη Γεννηματά, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να υπάρξει άμεση, δημόσια διόρθωσή τους
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θεωρεί πως «ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι' αυτό» και πως «η γραμμή της ανοχής και του κατευνασμού ανοίγει τις ορέξεις της Τουρκίας - που συνεχίζει με καθημερινές νέες προκλήσεις - και δεν πιέζει τους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια, τελεία και παύλα» δηλώνει η κ. Γεννηματά.
Ολόκληρη η δήλωση της κ. Γεννηματά:
«Δηλώσεις Υπουργών που προσδιορίζουν κόκκινη γραμμή της χώρας στα έξι ναυτικά μίλια -ενώ είναι δικαίωμα κυριαρχίας μας η επέκταση στα 12 μίλια όποτε το θελήσουμε- είναι απαράδεκτες. Πρέπει να υπάρξει άμεση, δημόσια διόρθωσή τους.
Ο κος Μητσοτάκης έχει την ευθύνη γι' αυτό.
Η γραμμή της ανοχής και του κατευνασμού ανοίγει τις ορέξεις της Τουρκίας -που συνεχίζει με καθημερινές νέες προκλήσεις- και δεν πιέζει τους εταίρους μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Το Oruc Reis δεν πρέπει να περάσει τα 12 μίλια, τελεία και παύλα».
Σημειώνεται πως χθες σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε αναφέρει πως «η ''κόκκινη γραμμή'' είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα, τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια.
«Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα δώδεκα μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης