Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Sabah: Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει όπλα ήχου για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης

Daily Sabah: Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει όπλα ήχου για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης
Η ελληνική συνοριοφυλακή πρόκειται να χρησιμοποιήσει ακουστικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς που αποκαλούνται LRAD και χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου για τον έλεγχο του πλήθους σε πολλές χώρες
Η Ελλάδα αναμένεται να χρησιμοποιήσει αμφιλεγόμενα όπλα ήχου στα σύνορά της με την με την Τουρκία προκειμένου να αποτρέψει την παράνομη διέλευση των μεταναστών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabach την Πέμπτη (15/10).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ελληνική συνοριοφυλακή πρόκειται να χρησιμοποιήσει ακουστικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς (που αποκαλούνται LRAD) κοντά στην Αλεξανδρούπολη απέναντι από την επαρχία Edirne προκειμένου να αποτρέψει από τη διέλευση των συνόρων στην Ελλάδα πλήθη μεταναστών με τα πόδια ή με πλοίο.
Η Αθήνα απέστειλε επίσης πρόσθετους συνοριακούς φρουρούς με τέσσερα αεροσκάφη, 15 θερμικές κάμερες, 10 θωρακισμένα οχήματα και πέντε λέμβους στα συνορα του Έβρου επισημαίνει Daily Sabach επικαλούμενη σχετικές πληροφορίες της Daily Mail.
Τα συστήματα LRAD έχουν επικριθεί για όσον αφορά τη χρήση τους στον έλεγχο πλήθους λόγω της δυνατότητας που έχοουν για την εκπομπή πολλών ντεσιμπέλ, καθώς είχαν αρχικών σχεδιαστεί για την επικοινωνίας από μεγάλη απόασταση και θεωρούνται ηχητικά όπλα.
Οι εν λόγω αμυντικές συσκευές ενδέχεται να προκαλέσουν βλάβη στην ακοή και άλλες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, επισημαίνεται.
Χρησιμοποιούνται από τις αστυνομικές δυνάμεις στις ΗΠΑ, την Τσεχία, την Ιαπωνία, την Ισπανία, την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Daily Sabach επισημαίνει ότι η Ελλάδα αρνήθηκε επανειλημμένα τη χρήση παράνομων πρακτικών για τη φύλαξη των συνόρων της και με τη σειρά της κατηγόρησε την Τουρκία ότι προωθεί παράνομα μετανάστες στα χωρικά της ύδατα.

www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης