Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέο μήνυμα από Kίνα: Οι ΗΠΑ υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν

tags :
Νέο μήνυμα από Kίνα: Οι ΗΠΑ υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν
Το Πεκίνο θεωρεί πάντα την Ταϊβάν κινεζική επαρχία που έχει αποσκιρτήσει, προορισμένη να επιστρέψει στην «ενιαία» Κίνα
Το Πεκίνο θεωρεί πάντα την Ταϊβάν κινεζική επαρχία που έχει αποσκιρτήσει, προορισμένη να επιστρέψει στην «ενιαία» Κίνα.
Οι ΗΠΑ, παρότι επισήμως δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι, αποτελούν τη βασική προστάτιδα δύναμη της νήσου.
Το κινεζικό Γενικό Επιτελείο κατηγόρησε σήμερα 15/10 τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ότι υπονομεύουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν, καθώς αμερικανικό αντιτορπιλικό διέπλευσε τη θαλάσσια περιοχή αυτή εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ταϊπέι, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο C. Tsounhui, εκπρόσωπος της διοίκησης του ανατολικού θεάτρου επιχειρήσεων, τόνισε πως ο κινεζικός στρατός παρακολουθούσε και επιτηρούσε το USS Barry όταν το αντιτορπιλικό έκανε αυτόν που το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αποκάλεσε «διάπλου ρουτίνας στο Στενό της Ταϊβάν» χθες Τετάρτη.
Ο Tsounhui πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν τις προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες στο Στενό της Ταϊβάν, διατρανώνοντας ότι οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις θα προασπίσουν αποφασιστικά την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Το Πεκίνο θεωρεί πάντα την Ταϊβάν κινεζική επαρχία που έχει αποσκιρτήσει, προορισμένη να επιστρέψει στην «ενιαία» Κίνα. Οι ΗΠΑ, παρότι επισήμως δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι, αποτελούν τη βασική προστάτιδα δύναμη της νήσου και τον κυριότερο προμηθευτή της σε ό,τι αφορά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης