Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (HΠΑ); Στα 2,4 τρισ. δολ οι επιπλέον φόροι στη δεκαετία

Biden (HΠΑ); Στα 2,4 τρισ. δολ οι επιπλέον φόροι στη δεκαετία
Πώς αναθεωρήθηκε το αρχικό ποσόν των 4 δισ. δολαρίων – Τι επισημαίνει report του Urban-Brookings για τον κίνδυνο των ελλειιμμάτων 
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Joe Biden θα συγκεντρώσει 2,4 τρισ. δολάρια σε νέα φορολογικά έσοδα την επόμενη δεκαετία, κυρίως από την αύξηση της φορολόγησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών ή φυσικών προσώπων με το υψηλότερο εισόδημα, σύμφωνα με report που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (15/10).
Να σημειωθεί ότι η φορολογική πολιτική από την εποχή του Reagan αποτελεί κεντρικό σημείο στις επιλογές των Αμερικανών ψηφοφόρων.
Οι αναλυτές του Κέντρου Φορολογικής Πολιτικής Urban-Brookings αναθεώρησαν την εκτίμηση του Μαρτίου που ανέβαζε στα περίπου 4 τρισεκατομμύρια δολάρια τη φορολογική επιβάρυνση, ποσό με το οποίο συμφωνούσαν και άλλες μελέτες.
Αυτό το ιλιγγιώδες ποσό αποτέλεσε φυσικά αφορμή για πλήθος προεκλογικές επιθέσεις του προέδρου Trumr εναντίον του Biden.
Με βάση τα στοιχεία πριν από το Μάρτιο, ο Biden υποσχέθηκε να μην αυξήσει τη φορολογική επιβάρυνση για τα εισοδήματα κάτω των 400.000 δολ. και πρότεινε εκπτώσεις φόρου για τα παιδιά και σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην εγχώρια βιομηχανία.
Αυτές οι προτάσεις έφεραν τη διαφοροποίηση του τελικού ποσού, σύμφωνα με την ανεξάρτητη επιστημονική ομάδα.
Το κέντρο απέρριψε επίσης την εκτίμησή του ότι προτάσεις αυτές θα τεθούν σε ισχύ όχι το 2021 αλλά τον Ιανουάριο του 2022 λόγω των αναταράξεων στην οικονομία αλλά και της αβεβαιότητας για το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων τόνωσης.
Οι Δημοκρατικοί ευελπιστούν να αποκτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, η οποία θα έπρεπε να ψηφίσει τους φόρους που ο Biden θέλει να αυξήσει και η οποία ελέγχεται επί του παρόντος από τους Ρεπουμπλικάνους.
Ο Biden έχει δεσμευθεί να επαναφέρει ορισμένες από τις εταιρικές και ατομικές περικοπές στο φόρο εισοδήματος που ολοκληρώθηκαν στα τέλη του 2017.
Θα αυξήσει επίσης τις εισφορές των υψηλών εισοδημάτων στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο καλύπτει ηλικιωμένους και άλλες αδύναμες κοινωνικές ομάδες.
Οι Δημοκρατικοί υπόσχονται να αυξήσουν τους φόρους στην ακίνητη περιουσία, ωθώντας τους πλούσιους Αμερικανούς να αλλάξουν το σχεδιασμό τους ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους πριν από το τέλος του έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters αυτό το μήνα.
Ο Biden θέλει να στρέψει τις δημόσιες δαπάνες σε επιδοτήσεις στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη για άτομα με χαμηλότερο εισόδημα, καθώς και σε σχέδια για «πράσινες» υποδομές, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτές οι δαπάνες θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν χωρίς την διεύρυνση των ελλειμμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης