Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι ψηφιακά ώριμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του COVID-19

tags :
Οι ψηφιακά ώριμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του COVID-19
Η έρευνα του ELTRUN για πρώτη φορά δημιουργεί τον Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας των ΜμΕ, προκειμένου να καταγράψει την ψηφιακή ωριμότητα τους
Σε καλύτερη θέση ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, βρέθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ήταν ψηφιακά πιο ώριμες, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για λογαριασμό της COSMOTE.
Η έρευνα, που διεξήχθη σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων, αποκαλύπτει ότι 8 στις 10 ΜμΕ αναγκάστηκαν να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία τους, ενώ το 70% αξιοποίησε τις ψηφιακές τεχνολογίες για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του COVID-19.
Η έρευνα του ELTRUNγια πρώτη φορά δημιουργεί τον Δείκτη Ψηφιακής Ετοιμότητας των ΜμΕ, προκειμένου να καταγράψει την ψηφιακή ωριμότητα τους.
Έτσι, προκύπτει ότι 1 στις 2 ελληνικές ΜμΕ βρίσκεται στα πρώτα στάδια ψηφιακής ανάπτυξης, ενώ μόλις 1 στις 8 κατατάσσεται σε προχωρημένο στάδιο και καμία στο ιδεατό.
Πάντως, βελτιωμένη εμφανίζεται η χρήση των ψηφιακών εργαλείων και υποδομών από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το 2020, κυρίως όσον αφορά στα e-shops (+18%), τις digital καμπάνιες (+18%), τα εργαλεία τηλεδιάσκεψης (+20%), τα συστήματα CRM (+26%) και το IoT (+70%).

Τεχνολογικές λύσεις & εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν μεγάλη γκάμα από ψηφιακά εργαλεία και λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες τους, στο ανανεωμένο Β2Β section του cosmote.gr.
Ειδικότερα, μπορoύν να αναζητήσουν λύσεις για την ψηφιακή παρουσία τους, όπως είναι το Click&Site, που μετατρέπει εύκολα την Facebook σελίδα μίας επιχείρησης σε site ή/και e-shopή το Digital Marketing 4U, μια υπηρεσία για την ολοκληρωμένη προώθηση της επιχείρησης μέσα από καμπάνιες σε Google, Facebook και Instagram.
Επιπλέον,υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία απομακρυσμένης εργασίας ή / και συνεργασίας, όπως είναι το Office 365 στο Cloudκαι το Digital Office, που αφορά σε σταθερή τηλεφωνία, υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου και Internetμε ταχύτητες έως 200 Mbps.
Διαθέσιμες είναι καιCloudλύσεις, όπως είναι οιBusinessCloudServersμε παραμετροποιήσιμα χαρακτηριστικά (CPU, RAM, HardDisk) για τις ανάγκες κάθε επιχείρησης, αλλά και IoT λύσεις, όπως τοFleetTracker, για απομακρυσμένη παρακολούθηση επαγγελματικού στόλου οχημάτων και το AssetTracker, για απομακρυσμένη παρακολούθηση εξοπλισμού, όπως μηχανήματα, εργαλεία, trailers, γερανούς κ.α.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης