Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση μετά το πτωτικό σερί – Χαμηλός παραμένει ο τζίρος

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Βγάζει αντίδραση μετά το πτωτικό σερί – Χαμηλός παραμένει ο τζίρος
ΑΓΟΡΑ: Μετά από 4 πτωτικές συνεδριάσεις δικαιούται μία έστω τεχνική αντίδραση, αν και κρατάμε μικρό καλάθι. Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα η αγορά και αρκετές μετοχές. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια υποχώρησης, αλλά και οι κίνδυνοι παραμένουν. Πανδημία, φόβοι για lockdown αλλά και γεωπολιτικά θα παραμείνουν στο επίκεντρο.

Στο βλέμμα μας μετοχές που είναι σε κρίσιμα σημεία από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, αλλά και μετοχές από τη μικρομεσαία κατηγορία όπου εντοπίζονται σημαντικοί πωλητές το τελευταίο διάστημα. Η απογοήτευση στις τάξεις των χρηματιστών πάντως είναι φανερή. Οι επενδυτές είναι ανήσυχοι και ρευστοποιούν θέσεις.

Το ΧΑ ξεκίνησε σταθεροποιητικά με την Alpha Bank και την Εθνική να ξεχωρίζουν στις πρώτες πράξεις. Καλό άνοιγμα και από την Ελλάκτωρ. Από την άλλη πιέζεται ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ. Χρειάζεται η αντίδραση των τραπεζών, προκειμένου να βελτιώσουν το κλίμα και να στηρίξουν την αγορά. Αλλά αυτό είναι κάτι που το γράφουμε καιρό, αλλά δεν το βλέπουμε δυστυχώς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Εξαιρετικά περιορισμένες όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ακόμα και ο επίσημος δικτυακός τόπος δημοσιεύει μόνο αγορές ιδίων μετοχών και κάποιες λιγοστές αγορές από insiders. Τέλειωσαν και τα εξάμηνα και τώρα περιμένουμε τα εννεάμηνα, τα οποία βέβαια θα είναι λιγοστά.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Συνεχίζονται οι αγορές από insider όπως και οι αγορές ιδίων μετοχών. Η μετοχή διόρθωσε μετά από μία αξιόλογη άνοδο που κατέγραψε και σήμερα κινείται σταθεροποιητικά με ανοδικές βλέψεις.

JUMBO: Βγάζει αντίδραση στο ξεκίνημα αλλά και πάλι βγαίνουν χαρτιά. Έχει συμπληρώσει 7 πτωτικές συνεδριάσεις.

MOTOR OIL: Ομοίως… Βγάζει αντίδραση μετά από 7 πτωτικές, αλλά και εδώ ο πωλητής παραμένει. Η μεταβλητότητα είναι υψηλή και έχει ήδη δοκιμάσει τιμές έως 9,13 ευρώ και έως 8,96 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Νέα προσέγγιση των 11 ευρώ από τη μετοχή. Δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι εδώ και καιρό.

ΔΕΗ: Το πάτημα στα 5,12 ευρώ παρέχει στήριξη. Σταθεροποιητικά η μετοχή από μία καλή διόρθωση που έδωσε. Αμετάβλητη στα 5,17 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Διατηρεί την καλή συμπεριφορά της η μετοχή μετά και την πρόσφατη άνοδο και δοκιμάζει τιμές πάνω από τα 0,53 ευρώ. Η γραμμή 4 του μετρό φέρνει επενδυτές.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ (απάντηση): Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από την εταιρεία για τον πωλητή αλλά και τον αγοραστή πακέτων. Και η δική μας η σκέψη πηγαίνει σε φυγή μέσω δημόσιας πρότασης, αλλά πρέπει να περιμένουμε. Η μετοχή έχει δώσει κίνηση αλλά και πάλι είναι σημαντικά χαμηλότερα από τα 2,40 ευρώ που έγιναν τα πακέτα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μετά τα πρώτα 10 λεπτά της συνεδρίασης, η μετοχή δείχνει ότι έχει καλό αγοραστή και ενισχύεται κατά 4%. Κοντά στα 1,43 ευρώ η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή αντίδραση από Alpha Bank, η οποία δοκιμάζει να υπερβεί τα 0,50 ευρώ και από Εθνική που βρίσκεται στα 1,05 ευρώ.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Πάνω από τα 3,22 ευρώ η μετοχή. Έχει βελτιώσει και λίγο τις συναλλαγές. Μάλλον αφήνει πίσω της την περίοδο της απαξίωσης. Τα αποτελέσματα εξαμήνου βοήθησαν σε αυτό.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (απάντηση): Οι αγορές ιδίων μετοχών δε φτάνουν και δε μπορούν να ανεβάσουν τη μετοχή, όταν υπάρχει μεγάλος πωλητής. Πρέπει να βρεθούν θεσμικοί να αγοράσουν μέρος της προσφοράς, ή ακόμα και να βάλουν λίγη πλάτη η βασικοί μέτοχοι. Άλλωστε η πτώση της μετοχής είναι μεγάλη από την αρχή του έτους και τα τωρινά επίπεδα ελκυστικά.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης