Πολιτική

Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα να ασκήσουμε το δικαίωμα επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια

Τσίπρας: Τώρα είναι η ώρα να ασκήσουμε το δικαίωμα επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια
Να γίνει η αρχή από τα νότια και ανατολικά της Κρήτης υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Τη θέση ότι τώρα είναι η ώρα να ασκήσουμε το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα ασχοληθεί με τις πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος να υπερασπιστεί η χώρα το δικαίωμά της για την επέκταση της κυριαρχίας της στα 12 ναυτικά μίλια, παρά να το ασκήσει.
Τούτη είναι η ώρα να ασκήσουμε αυτό το δικαίωμα (σ.σ. της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια) ξεκινώντας από νότια και ανατολικά της Κρήτης και ανάλογα με τις εξελίξεις προχωρώντας νοτίως των νησιών μας της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή της Κάσου, της Καρπάθου, της Ρόδου και του συμπλέγματος του Καστελόριζου» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο λόγος είναι η «έντονη αμφισβήτηση» από την Τουρκία του «κυριαρχικού δικαιώματος», «de facto αμφισβήτησης με έρευνες πιθανότατα εντός του ορίου των 12 ναυτικών μιλίων».
Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται ως αντιπολίτευση για την πρόταση που διατυπώνει, ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε ότι η «διατύπωση δημοσίως κάποιων προτάσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση ενισχύει την αποτροπή, ενισχύει τη θέση της χώρας και ενισχύει και τη διαπραγματευτικές δυνατότητες του πρωθυπουργού».
Σε ερώτηση γιατί ο ίδιος επί της δικής του διακυβέρνησης δεν προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια, υποστήριξε πως «οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, καθώς δεν υπήρχε ούτε το παράνομο τουρκολυβικό σύμφωνο, ούτε αυτή η πρωτοφανής επιθετικότητα εκ μέρους της Τουρκίας».
Ο κ.Τσίπρας είπε ότι στηρίζει την προσπάθεια του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την ενεργοποίηση ενός ισχυρού μηχανισμού κυρώσεων κατά της Τουρκίας που θα επιφέρει σοβαρά πλήγματα στην οικονομία της.
«Υποστηρίζω την προσπάθεια του πρωθυπουργού και εύχομαι να έχει αποτέλεσμα στη Σύνοδο Κορυφής» ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης