Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Πολλαπλάσια τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, δεν εξηγείται ο αριθμός των νεκρών – Ήττα το lockdown στην Κοζάνη

Δερμιτζάκης: Πολλαπλάσια τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, δεν εξηγείται ο αριθμός των νεκρών – Ήττα το lockdown στην Κοζάνη
Στην Ελβετία χθες είχαμε 2 θανάτους και 500 κρούσματα ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Γενετικής
Τη θέση ότι δεν δικαιολογείται ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από κορωνοϊό βάσει των κρουσμάτων που ανακοινώνονται διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής Μ. Δερμιτζάκης.
«Δεν είναι και τόσο καλή η κατάσταση στην Ελλάδα.
Αυτό δεν εξηγείται με το ότι δεν έχουμε καλό σύστημα υγείας.
Νομίζω έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχουμε πιο πολλά κρούσματα στην κοινότητα, όπως όλοι, αλλά εμείς έχουμε χαμηλότερη ευαισθησία να τα ανιχνεύουμε λόγω της στρατηγικής που ακολουθείται.
Στην Ελβετία που έχουμε πάνω από 500, δεν έχουμε τόσους νεκρούς.
Χθες είχε δύο.
Πρέπει να λυθεί αυτό.
Όποιος κι αν είναι ο λόγος, δεν μπορεί να έχουμε τόσους νεκρούς την ημέρα, είναι πολλοί» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Δερμιτζάκης.
«Θα μπορούσε η απλή σύσταση για μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός να γίνει ‘μάσκα παντού’» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, τονίζοντας όσον αφορά τα μέτρα για την εστίαση πως εκείνος θα το πήγαινε ανάποδα, δηλαδή «να κλείνουν πιο αργά και όχι πιο νωρίς τα εστιατόρια και τα μπαρ».
«Να  είναι μόνο καθήμενοι, όπως ισχύει, ώστε να ελέγξουμε την κοινότητα» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος έκανε λόγο για ήττα αναφερόμενος στο lockdown που επιβλήθηκε στην Κοζάνη.
«Οι ευρωπαϊκές χώρες - και η Ελλάδα - δεν κατάφεραν την περίοδο που τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα να κρατηθεί σε εγρήγορση ο πληθυσμός, ώστε να μάθουμε να λειτουργούμε σωστά.
Το καλοκαίρι ήταν μια ευκαιρία, αλλά μπήκαν σε μια λογική βραχυπρόθεσμης σκέψης, «να χαλαρώσουμε, να τρέξει η οικονομία, γιατί αργότερα θα κλείσουμε».
Είναι σαν το πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου να ξεκινάει τον Οκτώβριο και εσύ που παίζεις σε αυτό να πεις «δεν θα προπονηθώ το καλοκαίρι».
Οι κυβερνήσεις δεν προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον πληθυσμό, μπήκαν στο παιχνίδι, «δεν υπάρχουν κρούσματα, ξοδέψτε χρήματα, κάντε εκδηλώσεις τώρα που μπορείτε» είπε ο κ.Δερμιτζάκης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης