Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αν. ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαχειριστεί τα κονδύλια απο την ΕΕ

Σκυλακάκης (αν. ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα είναι έτοιμη να διαχειριστεί τα κονδύλια απο την ΕΕ
Ο αναπλυρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης ανακοίνωση σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στην απορρόφηση των εευρωπαϊκών πόρων
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι πλέον πιο έτοιμη να διαχειριστεί ευρωπαϊκά κονδύλια, σε σχέση με το παρελθόν, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης στο 1ο Digitalk του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με θέμα, «Ταμείο Ανάκαμψης: Αξιοποίηση κονδυλίων και νέο παραγωγικό μοντέλο».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι «στο παρελθόν, ενώ είχαμε δημόσιες επενδύσεις 4-5 δισ. ευρώ στο σχετικό πρόγραμμα, κάθε χρόνο γίνονταν πληρωμές 1,5 δισ. ευρώ λιγότερο από τις προγραμματισμένες».
Αναφέρθηκε ακόμα στην σημαντική καθυστέρηση μεταξύ της προκήρυξης και της υλοποίησης των έργων: «Από την έναρξη του διαγωνισμού μέχρι την ύπαρξη αναδόχου, ο μέσος χρόνος είναι 23 μήνες, και από τη φάση του αναδόχου έως την ολοκλήρωση του έργου, ο μέσος χρόνος είναι 28 μήνες. Δηλαδή, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων είναι ίση με τη διάρκεια του Ταμείου Ανάκαμψης».
Μάλιστα, απέδωσε στη γραφειοκρατία και στην έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού το γεγονός ότι πολλά έργα δεν είναι ώριμα.
Στην κατεύθυνση αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων, ο κ. Σκυλακάκης ανακοίνωσε μέτρα, που θα βοηθήσουν στις επενδύσεις και στην απορρόφηση κονδυλίων, όπως, η προσέλκυση ιδιωτικών πόρων, η ηλεκτρονική παρακολούθηση των έργων, η αντιμετώπιση καθυστερήσεων, που προκαλούν οι δικαστικές προσφυγές, η υποστήριξη μονάδων σχεδίασης και υλοποίησης του έργου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης