Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Ακυρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής για την Κίνα λόγω κορωνοϊού

ΕΕ: Ακυρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής για την Κίνα λόγω κορωνοϊού
Η ΕΕ είχε εκφράσει τη «βαθιά ανησυχία της για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Κίνα 
Η ειδική Σύνοδος Κορυφής για την Κίνα, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, ακυρώνεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα 16.10, η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel, η χώρα της οποίας ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Στο πλαίσιο της πανδημίας, είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη διεξαγωγή μιας άτυπης συνόδου κορυφής (...) Πιστεύω πως είναι ένα απαραίτητο μήνυμα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Υπενθυμίζεται πως οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντιόνταν στις 16 Νοεμβρίου στο Βερολίνο για μια ειδική σύνοδο με θέμα τις σχέσεις του μπλοκ με την Κίνα, ενώ η «άτυπη σύνοδος» αυτή των Ευρωπαίων ηγετών θα πραγματοποιούνταν χωρίς τη συμμετοχή της Κίνας.
Μάλιστα, η ΕΕ είχε εκφράσει τότε τη «βαθιά ανησυχία της για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κυρίως στο Χονγκ Κονγκ, αλλά και την τύχη των μειονοτήτων, ενώ υπογραμμίζονταν επίσης «η ανάγκη να αποκατασταθεί η ισορροπία στις οικονομικές σχέσεις και να επιτευχθεί η αμοιβαιότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης