Διεθνή

Πρόσφυγες από την Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Γερμανία

Πρόσφυγες από την Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Γερμανία
Σύσκεψη της Καγκελαρίου Angela Merkel με δημάρχους και άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ερχόμενη Τρίτη (20/10)
Η υποδοχή προσφύγων οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ελλάδα και η κατανομή τους μεταξύ των γερμανικών δήμων και κοινοτήτων θα εξετασθεί σε που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη (20/10) η Γερμανή Καγκελάριος Angela Merkel με δημάρχους και άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης
Σύμφωνα με ανακοίνωση τής αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου Martina Fitch, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καλωσορίζει επί της αρχής την προσήλωση πολλών κρατιδίων και πόλεων στα άτομα που χρήζουν προστασίας» και έχει ολοκληρώσει ειδικό σχέδιο, σε συνεργασία με φορείς των κρατιδίων.
Το σχέδιο, διευκρίνισε, πέρα από την προθυμία των κρατιδίων για την υποδοχή ατόμων από την Ελλάδα, λαμβάνει υπόψη ενδεχόμενους οικογενειακούς δεσμούς των συγκεκριμένων προσφύγων και πιθανές ειδικές ιατρικές ανάγκες.
Από την άλλη πλευρά, η παροχή στέγης και η περαιτέρω κατανομή στους δήμους αποτελεί αρμοδιότητα των κρατιδίων, προσέθεσε η κ. Fitch, η οποία ωστόσο τόνισε ότι αντίστοιχα προγράμματα υποδοχής που έχουν εκπονήσει κάποια κρατίδια χωρίς συντονισμό με το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών δεν συνάδουν με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ δεν σχεδιάζεται κάποια σχετική αλλαγή της.
Όπως εξήγησε, απαντώντας εμμέσως στις κυβερνήσεις κρατιδίων οι οποίες απειλούσαν ακόμη και με αγωγές τον υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer επειδή δεν τους επέτρεπε να υποδεχθούν πρόσφυγες απευθείας από την Ελλάδα, τα προγράμματα ανθρωπιστικής φιλοξενίας αποτελούν τμήμα της γερμανικής μεταναστευτικής πολιτικής και σχετίζονται με την εξωτερική και την ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας, η οποία ασκείται μόνο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Επιπλέον, η κατάρτιση και ο συντονισμός τής πολιτικής για την μετανάστευση και το Άσυλο αποτελούν αρμοδιότητα της ομοσπονδίας και όχι των κρατιδίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης