Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Υπογράφεται συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας

Υπογράφεται συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας
Επισημαίνεται πως πέρυσι η Ουκρανία αγόρασε έξι UAV Bayraktar TB2 και τρία συστήματα ελέγχου εδάφους από την Τουρκία...
Η στρατηγική εταιρική σχέση της Άγκυρας και του Κιέβου πρόκειται να ενισχυθεί με μια νέα συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας στην Τουρκία την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan στην τουρκική πρωτεύουσα για να συζητήσει θέματα που αφορούν από αμυντική και εμπορική συνεργασία έως διμερή, περιφερειακά και διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης του Nagorno Karabakh.
Η κοινή παραγωγή του αεροσκάφους AN-178 από τον Ουκρανό κατασκευαστή Antonov και τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες θα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη.
Σημειώνεται πως ο Erdogan είχε συναντηθεί προηγουμένως με τον Zelensky στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, τον Φεβρουάριο.
Στο πλαίσιο συμφωνίας που υπεγράφη κατά την επίσκεψη αυτή, η Τουρκία δεσμεύθηκε να παράσχει 205 εκατομμύρια λίρες (25,8 εκατομμύρια δολάρια) για να βοηθήσει την Ουκρανία να καλύψει τις στρατιωτικές της ανάγκες.
Οι δύο χώρες συμφώνησαν επίσης να αυξήσουν το διμερές εμπόριο σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια και 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα - ποσό σημαντικό υψηλότερο από τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια του 2019.
Οι ηγέτες των δύο χωρών ζήτησαν επίσης διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.
Επισημαίνεται πως πέρυσι η Ουκρανία αγόρασε έξι UAV Bayraktar TB2 και τρία συστήματα ελέγχου εδάφους από την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης