Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός στο γηροκομείο «Μεγαλόχαρη» της Γλυφάδας - Eμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικιωμένους

tags :
Συναγερμός στο γηροκομείο «Μεγαλόχαρη» της Γλυφάδας - Eμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικιωμένους
Τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοΐού
Συναγερμός έχει σημάνει στο γηροκομείο «Μεγαλόχαρη» στη Γλυφάδα, όπου εμφανίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού ανάμεσα σε ηλικιωμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν διακομιστεί στο Αττικό νοσοκομείο και τον Ευαγγελισμό με συμπτώματα κορωνοΐού ενώ στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας έχουν ήδη μεταβεί στο γηροκομείο, όπου έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ινχηλάτησης.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γλυφάδας Δημήτρη Ακριβό ο συναγερμός «ξεκίνησε από μια υπάλληλο που βρέθηκε θετική στην αρχή της εβδομάδας από ό,τι μου είπε η υπεύθυνη. Τα δύο πρώτα τεστ του ΕΟΔΥ ήταν αρνητικά αλλά στο τρίτο τεστ βρέθηκαν θετικά κρούσματα».
Μάλιστα, σοβαρές είναι οι καταγγελίες για το γηροκομείο στη Γλυφάδα που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Όπως αναφέρεται, υπάλληλος του γηροκομείου άφησε τον άνθρωπο που φέρνει το ψωμί να μπει μέσα το πρωί του Σαββάτου χωρίς η ίδια να φορά μάσκα και γάντια, και ενώ ήδη ήξερε πως στο γηροκομείο υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού!

Το 9ο περιστατικό σε γηροκομείο

Πρόκειται για το ένατο περιστατικό σε γηροκομείο από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Είχαν προηγηθεί η κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική τον περασμένο Απρίλιο και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη από τις «εκρήξεις» κορωνοϊού στις οποίες είχαμε δεκάδες θύματα. Κρούσματα έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και σε μονάδες στον Άγιο Παντελεήμονα, το Μαρούσι, το Μοσχάτο, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε ένα ακόμη γηροκομείο στη Νέα Μάκρη κατά το πρώτο επιδημικό κύμα.

Παραμένει σε αυξημένο κίνδυνο η Αττική

Κι όλα αυτά ενώ η χθεσινή ήταν μια ακόμη δύσκολη ημέρα καθώς 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους από κορωνοΐό, ανεβάζοντας το σύνολο σε 490, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες (16/10) 508 νέα κρούσματα.
Η κατάσταση στην Αττική παραμένει σε κρίσιμο σημείο ενώ 81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με την διάμεση ηλικία τους να είναι τα 67 έτη.
Τα γηροκομεία έχουν αποδειχθεί «πηγή» κρουσμάτων με δεκάδες ηλικιωμένους να έχουν νοσήσει, κάποιοι από τους οποίους κατέληξαν σε νοσκομεία όπου νοσηλεύονταν.
Το υπουργείο Υγείας είχε εκφράσει την ανησυχία του για τον εντοπισμό κρούσμάτων σε μονάδες ηλικιωμένων καθώς πολλοί τρόφιμοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης