Σαρωτικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού - Πρόστιμα, λουκέτα και μία σύλληψη

Σαρωτικοί έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων κατά του κορωνοϊού - Πρόστιμα, λουκέτα και μία σύλληψη
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας
Εντατικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό, την, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 43.817 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:
-8 παραβάσεις και μία σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 2 καταστήματα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 866 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 72 άτομα.
-3 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, σε Αττική, Πελοπόννησο και Θεσσαλονίκη.
Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 178 σχετικές παραβάσεις.
-3 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 225 σχετικές παραβάσεις.
-219 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως: 40 στη Στερεά Ελλάδα, 38 στην Κεντρική Μακεδονία, 30 στη Θεσσαλονίκη, 25 στο Βόρειο Αιγαίο, 19 στην Ήπειρο, 15 στα Ιόνια Νησιά,
11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 10 στην Πελοπόννησο,   9 στην Κρήτη, 7 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Αττική, 4 στη Θεσσαλία, 3 στη Δυτική Ελλάδα και  3 στο Νότιο Αιγαίο.
Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 21.167 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 21.151 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS