Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Tο αφήγημα της φιλο-αναπτυξιακής ΝΔ έχει καταρρεύσει πλήρως

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Tο αφήγημα της φιλο-αναπτυξιακής ΝΔ έχει καταρρεύσει πλήρως
«H κυβέρνηση επιλέγει να μην προστατεύσει ούτε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που πλήττονται από την κρίση», τόνισε ο Α. Χαρίτσης
«Καταρρέει το αφήγημα της φιλο-επενδυτικής και φιλο-αναπτυξιακής ΝΔ» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΣΥΡΙΖΑ για τις δικές της αποτυχίες, η κυβέρνηση αποκαλύπτει την αμηχανία και το αδιέξοδό της στον τομέα των επενδύσεων».
Ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στον ρ/στ «Ελλάδα FM», υπενθύμισε ότι «το 2012 η Siemens δεσμεύθηκε σε διατήρηση και επέκταση του εργοστασίου της Πίτσος ως μέρος εξωδικαστικού συμβιβασμού με το ελληνικό δημόσιο» , «διαδικασία που ουδέποτε παρακολούθησε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ».
«Το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ πετύχαμε να δοθεί ανάσα ζωής στην επιχείρηση και συζητήσαμε ένα πλάνο παραμονής και επέκτασης των δραστηριοτήτων του εργοστασίου.
Δυστυχώς και παρά τις δεσμεύσεις της, από την πλευρά της κυβέρνηση υπήρξε απόλυτη αδράνεια με αποτέλεσμα το ιστορικό εργοστάσιο να μετακομίζει μετά από 155 χρόνια στην Τουρκία», συμπλήρωσε.
Ο κ. Χαρίτσης πρόσθεσε πως «έκλεισε και το κεντρικό εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας, από το οποίο εξαρτώνται περισσότεροι από 8.000 τευτλοπαραγωγοί και ενώ όλοι μιλάνε για την ανάγκη στήριξής της βιομηχανίας και του αγροτικού τομέα».
«Άλλη μια επιχείρηση που κρατήσαμε ανοιχτή επί ΣΥΡΙΖΑ με αδιάκοπη προσπάθεια, κλείνει σήμερα, επί μιας κυβέρνησης που δεν κάνει καμία προσπάθεια να στηρίξει τη βιομηχανία», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, «η κυβέρνηση επιλέγει να μην προστατεύσει ούτε τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που πλήττονται από την κρίση».
Έκανε λόγο για «ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας», αλλά και «στο νέο πτωχευτικό κώδικα, που οδηγεί σε πτώχευση επιχειρήσεις και για πρώτη φορά νοικοκυριά και καταργεί την προστασία της α’ κατοικίας.
«Το σύνολο των παραγωγικών φορέων εξέφρασαν την αγωνία και την ανησυχία τους για έναν νόμο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών, που όχι μόνο δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία αλλά αφαιρεί κάθε ευκαιρία», σημείωσε.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνουμε μια πειστική, προοδευτική πρόταση για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αυτό ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS