Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβενία - κορωνοϊός: Σταματά η ιχνηλάτηση – Περιορισμένες οι δυνατότητες των υγειονομικών αρχών μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων

Σλοβενία - κορωνοϊός: Σταματά η ιχνηλάτηση – Περιορισμένες οι δυνατότητες των υγειονομικών αρχών μετά τη μεγάλη  αύξηση των κρουσμάτων
Η Σλοβενία κατέγραψε σχεδόν 900 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες
Τέλος στην ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό μπήκε από τις υγειονομικές αρχές της Σλοβενίας, καθώς δεν διαθέτουν επαρκή μέσα.
Με τη Σλοβενία, μια μικρή χώρα 2 εκατομμυρίων κατοίκων, να βρίσκεται εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (NIJZ) ανακοίνωσε ότι σταματά την ιχνηλάτηση , σημειώνοντας πως «οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες».
Οι αρχές θα περιορίζονται μόνο στο να ενημερώνουν όσους έχουν προσβληθεί και να τους ζητούν να προειδοποιήσουν οι ίδιοι τους οικείους τους.
Η Σλοβενία κατέγραψε σχεδόν 900 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν το Σάββατο 17/10 στη δημοσιότητα και το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του.
Ήδη, η κυβέρνηση, υπό την πίεση των ειδικών να λάβει νέα μέτρα,είχε ανακοινώσει  την περασμένη εβδομάδα περιορισμούς στις πλέον πληγείσες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα.
Έκλεισαν τα μπαρ και τα εστιατόρια, τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ απαγορεύονται και οι μη απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις.
Σημειώνεται ότι συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν καταγραφεί στη Σλοβενία 12.000 κρούσματα και 180 θάνατοι.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης