Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας – Συστήνεται ταμείο 4 δισεκ. ευρώ για τις επιπτώσεις της πανδημίας

Ιταλία: Νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας – Συστήνεται ταμείο 4 δισεκ. ευρώ για τις επιπτώσεις της πανδημίας
H Ιταλία έχει προβλέψει οικονομική ύφεση - 9% το 2020 και έλλειμμα που ισοδυναμεί με 10,8% του ΑΕΠ.
Νέο πακέτο στήριξης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας το 2021 ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο κυβερνητικός συνασπισμός, που απαρτίζεται από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το κεντροαριστερό PD, κατέληξαν επί της αρχής σε μία συμφωνία για το πακέτο τόνωσης.
Η νέα δέσμη μέτρων, που θα ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό του 2021 προβλέπει τη στήριξη του συστήματος υγείας και εκπαίδευσης ενώ η ιταλική κυβέρνηση θα συστήσει ένα ταμείο 4 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των επιχειρήσεων, που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό.
Ο προϋπολογισμός επεκτείνει επίσης τα καθεστώτα προσωρινής αναστολής για εταιρείες και προσφέρει φοροαπαλλαγές στον φτωχό νότο της χώρας.
Μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, η Ιταλία έχει προβλέψει οικονομική ύφεση - 9% το 2020 και έλλειμμα που ισοδυναμεί με 10,8% του ΑΕΠ.
Το νέο πακέτο αναμένεται να διατηρήσει το έλλειμμα της Ιταλίας το επόμενο έτος στο 7%, από 5,7% που προβλέπεται τον Απρίλιο, αντανακλώντας τις πρόσθετες δαπάνες.
Η Ιταλία έχει προβλέψει οικονομική ανάπτυξη 6% το 2021.
Τα επεκτατικά μέτρα το επόμενο έτος θα ανέρχονται συνολικά σε 40 δισεκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των δανείων και των επιχορηγήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Roberto Gualtieri απευθυνόμενος στους βουλευτές.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης