Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοΐός στη Βουλή - Εντοπίστηκαν θετικοί 2 εργαζόμενοι - Αρνητικά τα rapid test

Κορωνοΐός στη Βουλή - Εντοπίστηκαν θετικοί 2 εργαζόμενοι - Αρνητικά τα rapid test
Η μόλυνση τους προήλθε σε κοινή κοινωνική εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα
Κρούσματα κορωνοΐού  εντοπίστηκαν στη Βουλή με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν άμεσα σε όλους  τα rapid test τα οποία βγήκαν αρνητικά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βράδυ της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε θετικός για SARS nCOV2 συμπτωματικός εργαζόμενος στη Βουλή, σε υπηρεσία που στεγάζεται σε κτήριο εκτός Μεγάρου, ο οποίο βρισκόταν σε καθεστώς τηλε-εργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.
Σήμερα (17/10) διαπιστώθηκε θετικό ακόμα ένα άτομο-υπάλληλος του Κοινοβουλίου, με οικογενειακή σχέση με το προηγούμενο που εργαζόταν  επίσης σε κτίριο εκτός Μεγάρου.
Από το ιστορικό τους προκύπτει ότι η μόλυνση τους προήλθε σε κοινωνική εκδήλωση την περασμένη εβδομάδα.
Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους.
Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην ΒτΕ και ήταν αρνητικοί.
Συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.
Για την ασφαλέστερη λειτουργία της Βουλής σήμερα διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης