Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί είναι πολιτική η δίωξη και καταδίκη της Χρυσής Αυγής; - Απαράδεκτη οποιαδήποτε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Γιατί είναι πολιτική η δίωξη και καταδίκη της Χρυσής Αυγής; - Απαράδεκτη οποιαδήποτε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων
Εσχάτως συζητείται πως θα στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής αλλά με βάση το ελληνικό Σύνταγμα, μόνο με τελεσίδικη και όχι πρωτόδικη απόφαση μπορούν να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα ενός πολιτικού ή πολίτη
Έχουν γραφεί πολλά για την δίκη της Χρυσής Αυγής που πλέον καταδικάστηκε πρωτοδίκως ως εγκληματική οργάνωση, ωστόσο η εισαγγελέας της έδρας προτείνει αναστολή όλων των ποινών. 
Αν και το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν υπήρξε οικονομικό κίνητρο, επέβαλλε ποινές κάθειρξης έως 13 χρόνια αλλά στην πράξη τα βασικά στελέχη της Χρυσής Αυγής θα παραμείνουν στην φυλακή έως 36 μήνες.
Όμως άπαξ και αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε οικονομικός δόλος, ποιο ήταν το κίνητρο της Χρυσής Αυγής;
Αυτό είναι το εύλογο ερώτημα μετά την απόφαση του δικαστηρίου που λειτούργησε με πολιτικά κριτήρια και δεν απέδωσε δικαιοσύνη στους κατηγορουμένους, παρασύρθηκε από την βοά των λαϊκών δικαστηρίων έξω από το Εφετείο κατά την ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής και βεβαίως από την βοά των πολιτικών κομμάτων που ζητούσαν καταδίκη του ναζισμού.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση, ένα μεμονωμένο γεγονός η υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα αναδείχθηκε από την αριστερά ως μάχη κατά του φασισμού και παρέσυρε και την ΝΔ που αναζητάει ερείσματα στους κεντρoαριστρούς ψηφοφόρους.
Ο Φύσσας ένας ακροαριστερός ηρωποιήθηκε χωρίς να έχει δώσει κανένα αγώνα για την πατρίδα.
Η δολοφονία του Φύσσα απόλυτα καταδικαστέα και η παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου επιβεβλημένη, ωστόσο ένα συμφερτός αριστεριστών πολιτικοποίησαν την δολοφονία ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά άδραξε την ευκαιρία να εξοντώσει τον πολιτικό της αντίπαλο που άρπαζε ψήφους από την ΝΔ ενώ ο Μητσοτάκης βολεύτηκε πολιτικά με την καταδίκη.
Εάν λοιπόν δεν είχε οικονομικό δόλο η Χρυσή Αυγή ποιο ήταν το κίνητρο της;
Η απάντηση της εισαγγελέως της έδρας δόθηκε κατά την εξέταση των ελαφρυντικών, δεν μπορώ να δώσω ελαφρυντικά επειδή η Χρυσή Αυγή είναι ενάντια στο πολίτευμα.

Είναι πολιτική η καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Π.χ. ο Μιχαλολιάκος ή ο Κασιδιάρης στην πολύχρονη δίκη της Χρυσής Αυγής δεν συνδέθηκαν με την δολοφονία Φύσσα όπως αποδεικνύεται και από την απόφαση, ως αρχηγός όφειλε να ήξερε ή ως αρχηγός έδινε τις εντολές αλλά χωρίς να αποδειχθεί ότι έδωσε εντολή για την δολοφονία Φύσσα.
Τα κίνητρα είναι πολιτικά και αυτό το αναγνωρίζουν όλο και περισσότεροι.
Τα πολιτικά κόμματα κατηγορούν την Χρυσή Αυγή για φασισμό και ναζισμό.
Ο φασισμός είναι πολιτικοκοινωνικό σύστημα της άκρας δεξιάς, με έντονα αυταρχικό και εθνικιστικό χαρακτήρα, που καταργεί τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και βασίζεται στο μονοκομματισμό και στον ολοκληρωτισμό.
Υπήρχε έστω και ένδειξη ότι η Χρυσή Αυγή ήθελε να καταργήσει την δημοκρατία;
Ως προς τον Ναζισμό ή εθνικοσοσιαλισμό επίσης πρόκειται περί ανόητου επιχειρήματος ότι η Χρυσή Αυγή πρεσβεύει τον ναζισμό, όταν είναι ξεκάθαρο ότι ο ναζισμός και εθνικισμός δεν συνδέονται, δεν μπορείς να είσαι εθνικιστής – πατριώτης και ταυτόχρονα ναζιστής αποτελεί ύβρη στην ιστορία και στους αγώνες απελευθέρωσης της πατρίδας μας.

Μπορεί να υπάρξει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων;

Εσχάτως συζητείται πως θα στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής αλλά με βάση το ελληνικό Σύνταγμα, μόνο με τελεσίδικη και όχι πρωτόδικη απόφαση μπορούν να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα ενός πολιτικού ή πολίτη.
Όμως η προσπάθεια να στερήσουν τα πολιτικά δικαιώματα της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο ότι τα κίνητρα της δίωξης και καταδίκης είναι πολιτικά.
Η δίκη και καταδίκη της Χρυσής Αυγής είχε ένα σκοπό, να βγάλει από την μέση την εθνικιστική φωνή που αντιδρούσε με ένταση στα κακώς κείμενα.

Δεν υπήρχε εγκληματική δράση;

Άλλο το έγκλημα που ο ίδιος ο δράστης ομολόγησε και άλλο η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής ως κόμματος διευθυντηρίου.
Ότι πράξεις έγιναν που ήταν εκτός του νόμου είναι απόλυτα καταδικαστέες αλλά για τι κατηγορείται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής;
Όποιος διαβάσει με προσοχή την απόφαση του δικαστηρίου έντρομος αποκαλύπτει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η απόφαση σε δευτεροβάθμιο επίπεδο της δικαιοσύνης π.χ. στο Εφετείο να καταπέσει.
Η δικαστική απόφαση μπερδεύει, συγχέει τις εγκληματικές πράξεις με πολιτικά κίνητρα και αυτό ονομάζεται αδιάβλητη απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης