Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ) για τουρκικό χάρτη: Επικοινωνιακή κίνηση, δεν παράγει έννομα αποτελέσματα

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ) για τουρκικό χάρτη: Επικοινωνιακή κίνηση, δεν παράγει έννομα αποτελέσματα
Βασικός στόχος όλης της τουρκικής προκλητικότητας είναι να μας οδηγήσει σε ένα θερμό επεισόδιο είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Για επικοινωνιακή κίνηση που δεν παράγει έννομα αποτελέσματα κάνει λόγο ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Μ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στο νέο χάρτη της Τουρκίας σχετικά με νέα όρια ευθύνης για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.
«Είδαμε αυτόν τον χάρτη, ο οποίος όπως και όλοι οι προηγούμενοι τουρκικοί χάρτες, δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Βαρβιτσιώτης.
«Νομίζω είναι πιο πολύ μια επικοινωνιακή για εσωτερική κατανάλωση κίνηση και λιγότερο μια κίνηση που παράγει έννομα αποτελέσματα στο διεθνές πεδίο.
Επειδή είδα και μια ανακοίνωση, από πλευράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να θυμίσω ότι η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει ποτέ να κάνει αυτό που κάνει εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, δηλαδή να σώζουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα.
Αυτός ο χάρτης είναι συνέχεια του χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, τον οποίο έχει παρουσιάσει ήδη η Τουρκία σε κάθε ευκαιρία και είναι ένας χάρτης που προσβάλει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας αλλά προσβάλει και την κοινή λογική» υπογράμμισε ο κ.Βαρβιτσιώτης.
«Παρουσίασα τον χάρτη στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να δηλώσουμε ότι αυτός ο χάρτης δείχνει ουσιαστικά το μισό Αιγαίο να ανήκει στην Τουρκία.
Είναι ένας χάρτης ανιστόρητος, ένας χάρτης ο οποίος δεν γίνεται αποδεκτός από καμία διεθνή κοινότητα.
Είναι μέσα στη λογική της μαξιμαλιστικής προσέγγισης που έχει κάνει η Τουρκία σε σχέση με την Ελλάδα όλο το τελευταίο διάστημα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας βασικός στόχος όλης της τουρκικής προκλητικότητας είναι να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα θερμό επεισόδιο, γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις μαξιμαλιστικές αυτές θέσεις με βάση το Διεθνές Δίκαιο ή τις διεθνείς συμφωνίες που ισχύουν» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS