Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sefcovic (Ευρ. Επιτροπή): Η ΕΕ θα εργαστεί μέχρι τέλους για μια εμπορική συμφωνία με την Βρετανία

Sefcovic (Ευρ. Επιτροπή): Η ΕΕ θα εργαστεί μέχρι τέλους για μια εμπορική συμφωνία με την Βρετανία
Brexit: Στο χείλος της κατάρρευσης οι συνομιλίες EE – Μεγάλης Βρετανίας μετά το αδιέξοδο στην Σύνοδο Κορυφής της 15ης Οκτωβρίου (2020)
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί μια εμπορική συμφωνία Brexit με τη Βρετανία και θα εργαστεί μέχρι την τελευταία στιγμή για να επιτύχει μια δίκαιη συμφωνία, αλλά όχι με κάθε κόστος, δήλωσε τη Δευτέρα 19.10.2020 ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Sefcovic, σύμφωνα με το Reuters.
"Πρέπει να είναι μια δίκαιη συμφωνία και για τις δύο πλευρές - δεν πρόκειται να υπογράψουμε συμφωνία με κάθε κόστος", δήλωσε ο Sefcovic σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον επικεφαλής του βρετανικού Υπουργικού Συμβουλίου, Michael Gove, στο Λονδίνο.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να εργαστεί μέχρι την τελευταία στιγμή για μια καλή συμφωνία και για τα δύο μέρη», δήλωσε ο Sefcovic.

Brexit: Στο χείλος της κατάρρευσης οι συνομιλίες EE – Μεγάλης Βρετανίας

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις για το Brexit από την Πέμπτη 15.10.2020 και μετά μέσω δημόσιων δηλώσεων σε κάμερες και Twitter από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Σύνοδος της 15ης Οκτωβρίου ήταν το ορόσημο του Boris Johnson για την επίτευξη μίας συμφωνίας.
Η ΕΕ όμως δεν ενέδωσε στην διορία του, κάλεσε το ΗΒ να κάνει υποχωρήσεις και έδωσε εντολή στον διαπραγματευτή Barnier να συνεχίσει τις συνομιλίες.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε στην αδιαλλαξία της ΕΕ καλώντας τη χώρα του να ετοιμαστεί για μία έξοδο χωρίς συμφωνία και πάγωσε τις συνομιλίες εκτός και εάν η ΕΕ αλλάξει προσέγγιση.
Έως εδώ όλα δείχνουν άτακτη διακοπή εμπορικής σχέσης μεταξύ των δύο πλευρών.
Καθώς όμως πρόκειται για εμπορική διαπραγμάτευση πρέπει να κρατούμε επιφυλάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης