Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Μη αναστρέψιμη διαδικασία η ανεξαρτησία του Κοσόβου

Biden (ΗΠΑ): Μη αναστρέψιμη διαδικασία η ανεξαρτησία του Κοσόβου
Στην ανακοίνωση του εκλογικού επιτελείου του Biden αναφέρεται επιπλέον ότι από την θέση του προέδρου των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να καταργηθεί άμεσα από την ΕΕ η βίζα για τους πολίτες του Κοσόβου
Διαφοροποίηση στην προσέγγιση του ζητήματος του Κοσόβου από αυτήν που έχει η νυν κυβέρνηση Trump προαναγγέλλει ο υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το εκλογικό του επιτελείο με τίτλο «το όραμα του Biden για την Αλβανία και το Κόσοβο» και η οποία σήμερα 19.10.2020 μεταδίδεται από όλα τα ΜΜΕ στη Πρίστινα, αναφέρεται ότι θα υπάρξει μία πιο ισορροπημένη αντιμετώπιση του Κοσόβου και της Σερβίας «αποκαθιστώντας την αρχή του δικαίου και τη ισότητας στις σχέσεις των δύο χωρών» σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Εκεί γίνεται μία εκτενής αναφορά στην συμβολή του για την ανατροπή του καθεστώτος Milosevic στην Σερβία και την υποστήριξη της εκστρατείας των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας επισημαίνεται ότι «η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία». 
Ο Biden εμφανίζεται να υποστηρίζει την ανάγκη συνέχισης του διαλόγου Βελιγραδίου –Πρίστινας και επισημαίνεται ότι σε συνεργασία με την ΕΕ θα εργαστεί, με στόχο την σταθερότητα στην περιοχή, 
«για να βρεθεί δίκαιη λύση και να επιτευχθεί συνολική συμφωνία που θα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου και θα προσβλέπει στην αμοιβαία αναγνώριση». 
Στην ανακοίνωση του εκλογικού επιτελείου του δημοκρατικού υποψηφίου, αναφέρεται επιπλέον ότι από την θέση του προέδρου των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να καταργηθεί άμεσα από την ΕΕ η βίζα για τους πολίτες του Κοσόβου και να λάβει το Κόσοβο ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Πάντως, δημοσιογραφικοί κύκλοι στην Πρίστινα αλλά και στο Βελιγράδι αμφισβητούν την αυθεντικότητα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης με δεδομένο ότι δεν έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της προεκλογικής εκστρατείας του Joe Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης