Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο - Brexit: Δεν θα επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις το 2021, ζητά συμφωνία μέχρι τον Ιανουάριο

Ηνωμένο Βασίλειο - Brexit: Δεν θα επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις το 2021, ζητά συμφωνία μέχρι τον Ιανουάριο
Σκληρό «πόκερ» μεταξύ των δύο πλευρών, ΕΕ και Ην. Βασιλείου, για το διαζύγιο περί Brexit και την εμπορική συμφωνία 
Η Βρετανία δεν θα επιστρέψει στις εμπορικές συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021, δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Johnson τη Δευτέρα 19.10.2020, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να έχει συναφθεί έως το τέλος του έτους (2020).
«Έχουμε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να τεθεί σε ισχύ πριν από το τέλος της μεταβατικής περιόδου και δεν θα επιστρέψουμε στις διαπραγματεύσεις για το επόμενο έτος», δήλωσε ο εκπρόσωπος σύμφωνα με το Reuters.
«Πρέπει να παρέχουμε βεβαιότητα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, και ατελείωτες παρατεταμένες διαπραγματεύσεις δεν θα το επιτύχουν».

Η βρετανία παροτρύνει τις επιχειρήσεις να ετοιμαστούν για ένα "no deal"

Την ίδια ώρα, η Βρετανία παροτρύνει τις επιχειρήσεις να εντατικοποιήσουν τις προετοιμασίες τους για μία αποχώρηση από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, όταν η μεταβατική περίοδος φθάσει στο τέλος της, δηλώνοντας προς τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας, ότι «ο χρόνος τελειώνει».
Οι συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας τερματίστηκαν με αλληλοκατηγορίες την προηγούμενη εβδομάδα 15.10.2020, με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν την ανάγκη συμβιβασμού για την άλλη πλευρά.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Johnson δήλωσε την Παρασκευή 16.10, ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος συνέχισης των συζητήσεων και ότι τώρα είναι καιρός για την προετοιμασία μιας εξόδου χωρίς εμπορική συμφωνία.

Βρετανία: Ζητάει μικρές παραχωρήσεις από την ΕΕ για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του Brexit

Μικρές σχετικά παραχωρήσεις για το Brexit, επιθυμεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Johnson να παρουσιάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η πόρτα παραμένει ακόμα ανοιχτή, ωστόσο αν δεν το πράξει θα υπάρξει έξοδος χωρίς συμφωνία, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης.
«Θα ήταν λογικό σε αυτό το σημείο να κάνουν ακόμη περισσότερα βήματα, να έρθουν πιο κοντά σε μας στα σημεία που παραμένουν προς συζήτηση. Δεν το έχουν κάνει ακόμη και αυτό είναι απογοητευτικό», δήλωσε ο υπουργός Στέγασης Ρόμπετ Τζένρικ στο Sky News.
«Αν δεν είναι σε θέση οι Βρυξέλλες να το πράξουν, τότε δεν θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις με τον τρόπο που και οι δύο πλευρές νομίζω ότι θα ήθελαν σε αυτό το σημείο», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να προχωρήσουν τώρα με κάποιες σχετικά μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές, που θα μας σέβονται ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης